Mia Khalifa’dan Hizbullah liderlerine sert suçlama

09-08-2020
Rûdaw
Etiketler Mia Khalifa Lübnan Beyrut
A+ A-

Haber Merkezi – Lübnanlı sinema oyuncusu Mia Khalifa, ülkesindeki göstericilere destek verdi. Khalifa, Hizbullah yönetilerini de hedef alarak, “Bir kadının yaptığı seks sizin suç ve günahlarınız kadar Lübnan halkına zarar vermedi” dedi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki limanda 4 Ağustos'ta meydana gelen, 158 kişinin hayatını kaybetmesine ve 6 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açan şiddetli patlamadan sonra Lübnan halkı birkez daha ülkedeki kötü durumdan sorumlu tuttukları yönetimi protesto eden gösteriler düzenledi.

Beyrut'un göbeğindeki Şehitler Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi, uzun yıllardır yönetimi paylaşan siyasi grupların varlığını koruyan mezhep eksenli yönetim şekli, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve diğer yetkililer aleyhine slogan attı.

Gösteriler sırısında güvenlik görevlileri ile eylemciler arasında yaşanan çatışmada üvenlik güçlerinde görevli 1 kişi öldü, 238 kişi yaralandı.

“Bu yeni bir dönemin başlangıcı”

Ülkesindeki protestoları “Devrim” diye adlandıran eski porno film oyuncusu Mia Khalifa, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Dervim’den sahneler... Lübnan’da bunu görmekten hoşlanıyorum. Bu yeni bir dönemin başlangıcı” dedi.

Beyrut’taki patlamayı Hiroşima ve Nagazaki’den sonra “dünyanın üçüncü büyük patlaması” şeklinde değrlendiren Khalifa, Hizbullah hakkında da sert sözler sarfetti.

Khalifa, “Beyrut patlamasından sorumlu olan yozlaşmış ihmalkarlar istifa etsin. Lübnan’da Hizbullah terörünün etkisine son verin. Birkaç saatten daha fazla elektirik sağlayın, yaralılara tıbbi yardımda bulunun. Tarihin üçüncü büyük patlamasına uluşslararası soruşturma başlatın” ifadeleirni kullandı.

Cumhurbaşkanı’na “ödlek” dedi

Bir başka paylaşımında Lübnan Mişel Avn’ın kendisini Instagram'da engellediğini belirten Khalifa, “Yararsız gönderilerinizin altına birkaç yorum alamıyor musunuz? Instagram'daki insanlarınızdan da mı saklanacaksınız? Ödlek” diye yazdı.

“Allah gerçekleri görüyor”

Mia, Salı gecesi de Instagram hesabından Beyrut Limanı’ndaki patlamanın videosunu paylaşarak üzerinde tırnak içerisinde "Havai Fişek" yazdı.

Patlamanın Hizbullah’a ait olduğundan şüphelenilen bir mühimmat deposunda meydana geldiğini belirten Mia Khalifa, “Lübnan halkına patlayıcıları sakladıkları konusunda yalan söyleyen Hizbullah değildi, bu patlamaya FIREWORKS neden oldu. Havai fişek?!" dedi.

Khalifa, "Bunu bir kez daha ve net bir şekilde söyleyeyim; siz rezilsiniz ve Lübnan halkı daha iyisini hak ediyor. Allah’ın gözleri gerçekleri görüyor. Hiçbir zaman bir kadının yaptığı seks sizin işlediğiniz suç ve günahlar kadar Lübnan halkına zarar vermedi” ifadesini kullandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli