Reuters Erdoğan’ın MB Başkanı’ndan ‘soğuduğunu’ yazdı Fahrettin Altun yalanladı

08-10-2021
Rûdaw
Etiketler Merkez Bankası Cumhurbaşkanı Erdoğan Şahap Kavcıoğlu
A+ A-

Haber Merkezi - Uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizlerde indirime gitmelerini sık sık istediği için çok sayıda başkanı ile karşı karşıya kaldığı Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan da “soğuduğunu” öne süren bir haber yayınladı.

Haberde Erdoğan'ın yedi ay önce göreve getirdiği Kavcıoğlu’na faiz oranını “zamanında” indirmediği için  "güvenini kaybetme aşamasına" geldiği ve "son haftalarda iletişiminin belirgin şekilde azaldığı" yazıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise haberi yalandı ve Reuters’ı yalan haber üretmekle suçladı. Altun haberle ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Büyük kuruluşların bile bu tür yalanları dolaşıma sokması endişe vericidir" dedi.

Reuters’a konuşan ve isimlerini açıklamayan kaynaklar, Erdoğan'ın daha önce beklediği faiz indirimlerinin geçtiğimiz aya kadar yapılmamış olmasından dolayı “hayal kırıklığı” yaşadığını söylediler.

Öte yandan Kavcıoğlu'nun Cumhurbaşkanı’nın güvenine hâlâ sahip olup olmadığı sorusuna ise haberin yazıldığı sırada Cumhurbaşkanlığı'ndan yanıt verilmediği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığına yakın olduğu belirtilen iki kaynak Kavcıoğlu'nun enflasyonu düşürmekte son aylarda “başarısız” olduğuna ve Cumhurbaşkanının başkan ile önceki konuşmalarında söylenenlerin gerçeklememiş olduğuna dikkat çektiler ve bunun bir "kırılma noktası" olduğunu söylediler.

Faide 1 puanlık indirim yapılmıştı

Haberin ardından  açıklama yapan Fahrettin Altun da “Yalan haber eskiden sosyal medyanın sorunuydu. Artık ana akım medyanın da aynı meseleden musdarip olduğu anlaşılıyor. Büyük kuruluşların bile bu tür yalanları dolaşıma sokması endişe vericidir” dedi.

MB Eylül ayında Erdoğan'ın da uzun süredir beklediği politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 18'e çekti. Faiz indirimi sonrası TLi dolar karşısında hızla değer kaybetti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli