İsrail ordusu: Gazze'de 4 rehine Hamas'tan kurtarıldı

08-06-2024
Etiketler İsrail Gazze Hamas Yahudi rehineler
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'te müzik festivaline düzenlenen saldırıda kaçırılan Gazze'deki dört rehineyi Hamas'tan kurtarıldığını açıkladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri'ne göre kurtarılanların isimleri Noah Argamanh (25), Almog Mir Can (21), Andrei Kozlov (27) ve Shlomi Ziev (40) olarak belirlendi.

Ordudan yapılan açıklamada, dört rehinenin İsrail polisi ve güvenlik yetkilileri tarafından Gazze'nin iki farklı bölgesinde gerçekleştirilen "karmaşık" ortak operasyonla kurtarıldığı belirtildi.

İsrail ordusu, rehinelerin durumlarının iyi olduğunu ve daha ileri tıbbi muayene için hastaneye götürüldüklerini söyledi.

Hamas saldırıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Hamas yönetimindeki bölgedeki bir sağlık yetkilisi Reuters'e, İsrail'in Nuseyrat ve Gazze'nin merkezindeki diğer bölgelere düzenlediği saldırılarda, dört İsrailli rehinenin kurtarılması sırasında en az 50 Filistinlinin öldüğünü söyledi.

Rehine kurtarma operasyonunda çok sayıda insan öldü

Gazze'nin Hamas yönetimindeki sağlık bakanlığı, operasyonda aralarında çocukların da bulunduğu düzinelerce kişinin öldüğünü ve yaralandığını söyledi.

Mescid-i Aksa hastanesindeki personelin yaralıları tedavi etmekte zorlandığı belirtiliyor.

Bakanlık, Facebook'ta "Onlarca yaralı yerde yatıyor ve sağlık ekipleri, sahip oldukları basit tıbbi imkanlarla onları kurtarmaya çalışıyor" dedi.

Rehinelerin görüntüleri servis edildi

Çin doğumlu İsrail vatandaşı Argamani de festivalden kaçırıldı. Babası Yaakov Argamani tarafından İsrail Kanal 12'ye doğrulanan video görüntüleri, 25 yaşındaki gencin bir motosikletin arkasında "Beni öldürmeyin!" diye bağırarak götürüldüğünü gösteriyor.

Cumartesi günü kurtarma operasyonu haberinin hemen ardından Argamani'nin bir araçta babasıyla buluşup gülümseyerek onu kucakladığı görüntüler yayınlandı.

2022 yılında İsrail'e taşınan Rus Kozlov, festivalde güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu.

Jan festivalden kaçmaya çalıştı. O ve bir arkadaşı, arkadaşının arabasına ulaşmayı başardılar ancak durmak zorunda kalmadan önce yalnızca kısa bir mesafe kat etmeyi başardılar.

The Times of Israel ile yapılan bir röportaja göre Ziv, festivalin güvenlik ekibinin bir parçasıydı ve saldırı meydana geldiğinde başlangıçta kız kardeşleriyle temas halindeydi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli