Seçim sonrası arbede

Haber Merkezi - Lübnan’da 9 yıl aradan sonra 6 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ardından başkent Beyrut’ta arbede yaşandı.

 

Lübnan’daki seçimlerin gayriresmi sonuçlarına göre, Başbakan Saad el Hariri'nin partisi Müstakbel Hareketi büyük oy kaybına uğradı.

 

Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah ise, Lübnan'da 9 yıl sonra ilk kez yapılan genel seçimler sonrası zaferini ilan etti.

 

Lübnan resmi ajansı NNA’ya göre, motosiklet kullanan silahlı bir grup, Saint-George bölgesinde eski Başbakan Refik el-Hariri heykeli üzerine parti bayrağı çekti.

 

Silahlı kişilerin daha sonra başkentin batısındaki Aişe Bekkar bölgesine geçtiği ve etraftakilere ateş açtığı ancak olayda yaralanan olmadığı belirtildi.

 

Başbakan Saad el-Hariri’nin, olay üzerine Genelkurmay Başkanı Joseph Avn ve İç Güvenlik Güçleri Genel Müdürü Tümgeneral Imad Osman’ı arayarak başkentte yaşanan arbedeye müdahale etmesini ve gereken tedbirleri en kısa sürede almasını istediği ifade edildi.

 

Bunun üzerine orduya bağlı güçler, devriye araçlarıyla ve Beyrut’un farklı bölgelerine kontrol noktaları kurarak güvenliği sağlamaya çalıştı.

 

Meclis Başkanı ve Emel Hareketi’nin lideri Nebih Berri ise Beyrut sokaklarında yaşanan olayları kınayarak, “Başkent’te Emel Hareketi ile Hizbullah yanlılarının gerçekleştirdiği bu menfur olayları kınıyoruz” ifadesini kullandı.