İran Dışişleri Bakanı: Bölgede gerilimi artırmak istemiyoruz, ancak savaştan da korkmuyoruz

10 saat önce
Etiketler İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi İsrail Hava saldırıları Lübnan
A+ A-

Haber Merkezi - İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi, bölgedeki gerilimi artırmak istemediklerini, ancak olası bir savaş durumundan da korkmadıklarını belirtti. Irakçi, İsrail'in herhangi bir saldırısına sert ve uygun bir yanıt vereceklerini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi, Mısırlı mevkidaşı Bedr Abdülati ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, bölgede artan gerilim ve yaşanan son olayları değerlendirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, iki bakan ikili ilişkileri geliştirme, Orta Doğu'daki son gelişmeler ve özellikle İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarını ele aldı.

Görüşmede, her iki taraf da Gazze ve Lübnan'daki çatışmaların durdurulması ve mültecilere insani yardım gönderilmesi için diplomatik çabaların artırılması gerektiğini vurguladı.

Telefon görüşmesinde, İran Dışişleri Bakanı, Beyrut'a yaptığı son ziyarete atıfta bulunarak Lübnan'daki direnişin durumunu "iyi" olduğunu söyledi.

Irakçi, “Direniş Cephesi” güçlerinin İsrail ordusundan gelebilecek olası bir kara saldırısına karşı tam hazırlıklı olduğunu belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti, bölgede gerilim ve savaşı artırmak istemediğini dile getiren Irakçi "İran savaştan da korkmuyor. İsrail'in herhangi bir eylemine sert ve uygun bir yanıtı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

1 Ekim'de İran, İsrail'e geniş çaplı bir füze saldırısı düzenledi. İran Devrim Muhafızları, 200 füzeyle saldırı gerçekleştirdiklerini duyurmuştu.

İran Devrim Muhafızları, bu saldırının Hamas'ın eski Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ve Devrim Muhafızları'nın Lübnan'daki komutanı Abbas Nilfuruşan'ın öldürülmesine bir yanıt olduğunu açıklamıştı.

Buna karşılık, İsrail Başbakanı Bünyamin natanyahu İran’ın saldırılarına uygun bir zamanda yanıt vereceklerini ifade etmişti. 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli