HAMAS'tan 'Türkiye' açıklaması

20 saat önce
Etiketler HAMAS Gazze İsrail
A+ A-

Haber Merkezi – HAMAS, Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail aleyhindeki soykırım davasına müdahillik başvurusunu memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

HAMAS, Türkiye'nin UAD'da İsrail aleyhine açılan davaya müdahil olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

AA’nın aktardığına göre yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin UAD'ye müdahillik beyanını sunmasının, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve kardeş Türk halkının, Filistin davasında adaletin sağlanması ve 10 aydan uzun süredir devam eden acımasız soykırım saldırılarına maruz kalan Filistin halkının haklarına verdiği desteğin bir teyidi olarak görüldüğü" kaydedildi.

Türkiye'nin UAD'da İsrail aleyhindeki soykırım davasına müdahillik başvurusunun memnuniyetle karşılandığı aktarılan açıklamada, "Başta Arap ve İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünya ülkelerini, UAD'da açılan davaya katılarak acil adım atmaya ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki Nazi işgaline ve İsrail'in bölgenin barışı için oluşturduğu tehdide son vermek için birleşik bir cephe oluşturmak için çalışmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) “İsrail aleyhindeki davaya” müdahillik beyanını Divan'a sunmuştu.

Türkiye böylece Nikaragua, Kolombiya, Libya, Meksika, Filistin ve İspanya’nın ardından UAD'deki Güney Afrika-İsrail arasındaki soykırım davasına müdahillik bildiriminde bulunan yedinci ülke oldu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AFP

Korkulan ‘bölgesel savaşın’ arenası Lübnan’da neler oluyor?

Diplomatlar korkulan bir yangını önlemek için çalışırken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Ürdün Kralı II. Abdullah, telefonda görüştükten sonra, bölgesel bir askeri tırmanışın "her ne pahasına olursa olsun" önlenmesi gerektiğini söyledi.