Mısır: İsrail ile İslami Cihat arasında ateşkes konusunda anlaşmaya varıldı

Haber Merkezi - İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların üçüncü gününde Tel Avivi ile İslami Cihat grubu arasında arabuluculuk görevini yürüten Mısırlı yetkililer, ateşkes konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

İsrail ile Gazze'deki silahlı gruplar arasındaki arabuluculuk görevini üstlenen Mısır'dan bir güvenlik yetkilisi AFP'ye yaptığı açıklamada "İsrail tarafı ateşkesi kabul etti" dedi.

Anadolu Ajansı’na konuşan İslami Cihad'ın Sözcüsü Davud Şihab da, "Mısır'ın arabuluculuğuyla bu gece 23.30'da uygulamaya girecek ateşkes üzerinde anlaşma sağlandı" dedi.

Sözcü, Kahire'nin İsrail hapishanelerinde açlık grevindeki Halil Avavde ve pazartesi gözaltına alınan İslami Cihad yöneticisi Bessam Saadi'nin serbest bırakılması üzerinde çalışacağı sözü vermesi üzerine ateşkes sağlandığını aktardı.

İsrail Ordu Radyosu'na konuşan üst düzey bir İsrailli hükümet yetkilisi de ateşkesin bu gece Tel Aviv saatiyle 23.30'da uygulanmaya başlayacağını söyledi.

İsrail'in pazar günü üçüncü güne giren Gazze saldırılarında aralarında çoçukların da bulunduğu en az 32 kişi hayatını kaybetti.

Ölenler arasında İslami Cihat yöneticisi Halid Mansur ile Ziyad el-Mudallal ve Rifat Şeyh el-Eyd'in olduğu da belirtildi.