İran yarına kadar ülkedeki bütün uçuşları iptal etti

1 saat önce
Etiketler İran İsrail Saldırılar Operasyonel kısıtlamalar Uçuşlar iptal edildi
A+ A-

Haber Merkezi - İran, ülkedeki uçuşların "operasyonel kısıtlamalar" nedeniyle yerel saatle 21.00 itibarıyla yarın sabaha kadar iptal edildiğini açıkladı.

İran Sivil Havacılık Sözcüsü Cafer Yazırlou, bu akşamı ülke medyasına yaptığı açıklamada, tüm hava seferlerinin Pazartesi gününe kadar durdurulacağını duyurdu.  

Cafer Yazırlou, ülkedeki uçuşların durdurulma nedenine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

“Yolcuların bilet ücretleri konusunda endişelenmelerine gerek yok”

Cafer Yazırlou açıklamasında, "Yolcuların bilet ücretleri konusunda endişelenmelerine gerek yok. Havayolları sivil havacılık yönergelerine göre işlem yapacak" dedi.

İran'daki uçuşların durdurulması, İsrail'in 1 Ekim'deki füze saldırısına karşılık vereceğini söylediği bir döneme denk geliyor.

Ne olmuştu?

1 Ekim'de İran, İsrail'e geniş çaplı bir füze saldırısı düzenledi. İran Devrim Muhafızları, 200 füzeyle saldırı gerçekleştirdiklerini duyurmuştu.

İran Devrim Muhafızları, bu saldırının Hamas'ın eski Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ve Devrim Muhafızları'nın Lübnan'daki komutanı Abbas Nilfuruşan'ın öldürülmesine bir yanıt olduğunu açıklamıştı.

İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısının gerçekleştiği gece, İran'daki tüm uçuşlar 3 Ekim Perşembe sabahı saat 05:00'e kadar durdurulmuştu.     

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli