Batı Şeria'da Türk asıllı ABD vatandaşı öldürüldü

3 saat önce
Etiketler Ayşenur Ezgi Eygi Batı Şeria İsrail Filistin
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail güçleri, Batı Şeria'da düzenlenen gösterilere gerçek mermiyle müdahale etti. Açılan ateş sonucu Türk asıllı ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi başından vurularak hayatını kaybetti. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan başsağlığı mesajı yayımladı.

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteriye gerçek mermi ile saldırdı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre; Türk asıllı ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail güçlerinin yaptığı müdahale sonucu başından vurularak hastaneye kaldırıldı. Nablus'taki Rafidiye Devlet Hastanesi Müdürü Fuad Nafia, Eygi'nin tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini açıkladı.

26 yaşındaki aktivist, Filistinli çiftçileri koruma amaçlı Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsü olarak çalıştığı öğrenildi.

Eygi, Filistin'de İsrail güçleri tarafından öldürülen üçüncü ISM gönüllüsü oldu. Daha önce 2003'te Rachel Corrie, 2004'te ise Tom Hurndall benzer şekilde hayatını kaybetmişti.

Erdoğan’dan başsağlığı mesajı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi için başsağlığı mesajı yayımladı.

Erdoğan mesajında, "İsrail’in Batı Şeria’daki işgal karşıtı sivil bir protestoya karşı yaptığı barbarca müdahaleyi lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi’ye Allah’tan rahmet niyaz ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Batı Şeria'da düzenlenen işgal karşıtı sivil protestoya müdahalesini sert bir dille kınadı.

Erdoğan'ın mesajı şu şekilde:

"İsrail’in Batı Şeria’daki işgal karşıtı sivil bir protestoya karşı yaptığı barbarca müdahaleyi lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi’ye Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Türkiye olarak, İsrail’in neredeyse 1 yıldır devam eden, çoluk çocuk, genç yaşlı demeden 41 bin insanı katlettiği bu işgal ve soykırım politikasının son bulması ve işlediği insanlığa karşı suçların hesabını hukuk önünde vermesi için her platformda çaba göstermeye devam edeceğiz."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli