İsrail Genelkurmay Başkanı ile CENTCOM Komutanı bir araya geldi

06-08-2024
Etiketler Kurilla CENTCOM Savunm Bakankıpı İsrail
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla'nın "güvenlik ve stratejik konularda ortak durum değerlendirmesi" yaptığı bildirildi.

Tahran’da gerçekleştirilen Haniye suikastının ardından İran'ın olası misillemesi nedeniyle bölgede tansiyon giderek tırmanırken, CENTCOM Komutanı Kurilla'nın İsrail temasları da devam ediyor.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Halevi ve Kurilla'nın bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede, Halevi ve Kurilla'nın "güvenlik ve stratejik konularda ortak durum değerlendirmesi" yaptığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca iki komutanın “Orta Doğu'daki tehditlere” yanıtın bir parçası olarak bölgedeki ortak hazırlıkları da ele aldığı kaydedildi.

Kurilla'nın İsrail ziyaretinin Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye yönelik Tahran'daki suikast sonrası İran'ın olası misillemesi öncesi gelmesi dikkati çekti.

Haniye, 31 Temmuz'da Tahran'da düzenlenen suikastta hayatını kaybetmiş, İran ve Hamas saldırının arkasında İsrail’in olduğunu belirtmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AFP

Korkulan ‘bölgesel savaşın’ arenası Lübnan’da neler oluyor?

Diplomatlar korkulan bir yangını önlemek için çalışırken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Ürdün Kralı II. Abdullah, telefonda görüştükten sonra, bölgesel bir askeri tırmanışın "her ne pahasına olursa olsun" önlenmesi gerektiğini söyledi.