Ürdün: Irak bayrağının konulmaması protokol hatasıydı

Erbil (Rûdaw) - Ürdün Dışişleri Bakanlığı tarafından, dün Amman Uluslararası Havalimanında Başkan Mesud Barzani’yi karşılama sırasında Irak bayrağının konulmamasına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Olayın kasten olmadığı protokol hatası olduğu” belirtildi.


Dün Başkan Mesud Barzani, 17'inci Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ekonomi Forumu’na katılmak üzere, Ürdün Kralı Abdullah’ın resmi davetlisi olarak Amman’ı ziyaret etti.


Barzani’yi Havalimanında Kral Abdullah’ın danışmanı Faysal Hüseyin ve beraberindeki heyet karşıladı. Karşılama sırasında protokol ve etik kuralları gereği Ürdün ve Kürdistan bayrakları konuldu.

 

Kürdistan bayrağının yanında Irak bayrağının konulmaması Irak’ta tepkilere neden oldu.


Tepkiler üzerine Ürdün Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sofiyat El Kazat, dünkü karşılama töreninde Irak bayrağının konulmamasının kasten bir durum olmadığını protokol hatası olduğunu açıkladı.


Sözcüsü El Kazat yazılı açıklamasında, “ Ürdün’ün Irak’ın güvenliğine yönelik desteği ve toprak bütünlüğüne karşı tutumu değişmemiştir” ifadelerini kullandı.


Yazılı açıklamada ayrıca, “Kral Abdullah’ın danışmanı Faysal Hüseyni’nin, Kürdistan Bölgesi eski Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani’yi karşılaması sırasında Kürdistan bayrağı ile birlikte Irak bayrağının konulmaması kasten değil protokol hatası olduğunu belirtmek isteriz” ifadelerine yer verildi.