KCK: Eylemsizlik son buldu!

05-11-2015
Rûdaw
Etiketler KCK PKK Eylemsizlik
A+ A-

 Haber Merkezi – Kürdistan İşçi Partisi’ni (PKK) de kapsayan Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK), “eylemsizlik” sürecine son verdiklerini açıkladı.

 

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ‘’AKP seçimden sonra da bir savaş hükümeti olacağını ortaya koymuştur” denildi.

 

Türkiye'deki bazı çevreler ile dış güçlerin bir çatışmasızlık ortamı istediğini belirten KCK yönetimi, açıklamada daha sonra şu ifadeleri kullandı:

 

“Ancak AKP'nin mevcut politikaları ortamında eylemsizliği sürdürmek mümkün olmadığı gibi, bu politikalar ortamında bir çatışmasızlığın sağlanması da mümkün değildir. Tek taraflı eylemsizlik AKP'nin savaş politikası ve gerçekleşen saldırılarla son bulmuştur.”

 

AK Parti’ye baskı çağrısı

 

KCK açıklamasında, “Cumhurbaşkanı da ‘hepsi teslim olana kadar bu savaş sürecektir’ diyerek önümüzdeki dönem izlenecek politikanın ne olacağını açıkça ortaya koymuştur” satırları da yer aldı.

 

KCK’nin açıklamasında daha sonra şöyle denildi:

 

“Eğer müzakere temelli çözüme dayanan bir çatışmasızlık isteniyorsa, böyle bir durumu arzulayan çevrelerin ciddi biçimde harekete geçmesi ve AKP'nin politikalarını değiştirmeyi sağlayıp Kürt sorununu çözecek noktaya getirmeleri gerekir.”

 

Operasyon ve çatışmalar

 

Devlet güçleri ile PKK arasında 3 yıl süren ateşkes, Temmuz ayında sona ermişti.

 

Çok sayıda ilçede hendekleri ve barikatları ortadan kaldırmak için, sokağa çıkma yasağı uygulanarak  düzenlenen operasyonlarda çatışmalar yaşanıyor.

 

KCK, 10 Ekim’de, seçimlerin sakin geçmesi amacıyla “eylemsizlik” ilan ettiğini duyurmuştu.

 

1 Kasım seçimlerinin ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bazı AK Parti yöneticileri, “PKK silah bırakıp, çekilene kadar” operasyonların devam edeceğini söylemişlerdi.

 

Türk Ordusu’nun savaş uçakalrı son 2 gündür hava operasyonları düzenliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli