Yeraltı sığınağı, uçaksavar topçusu ve kontrol noktası uçuruldu

05-11-2014
Rûdaw
Etiketler centcom ırak suriye ışid saldırı
A+ A-

Haber Merkezi - ABD ve koalisyon güçleri, Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerine yeni hava saldırıları düzenledi.

 

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, Suriye’deki IŞİD mensuplarına dört hava saldırısı düzenlendiği bilgisi verildi.

 

Açıklamada, koalisyon güçleriyle birlikte, örgütün Irak’taki hedeflerine de 3 gün içinde savaş, saldırı uçakları ve insansız hava araçları kullanılarak 10 saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

 

Açıklamaya göre, Suriye'de Kobani civarında düzenlenen üç hava saldırısında, IŞİD’in iki muharebe pozisyonu ve küçük bir birimi ile damperli kamyonu hedef alındı. Ayrıca, örgütün havan topu saldırısı düzenlediği mevzisi imha edildi.

 

Irak'ta Musul yakınlarındaki saldırıda, IŞİD’in petrol üretiminde ve patlayıcı yapımında kullandığı cihazları da barındıran binaları yıkıldı.

 

Beyci yakınlarındaki üç hava saldırısında, örgütün iki muharebe pozisyonu vurulurken, bir aracı, yeraltı sığınağı ve uçaksavar topçusu imha edildi.

 

Felluce’deki saldırıda, IŞİD’in küçük bir ünitesi ve aracı vurulurken, Ramadi yakınlarındaki üç saldırıda ise örgütün bir aracı ve kontrol noktası imha edildi.

 

Şengal’in kuzeyindeki iki hava saldırısında da örgütün küçük bir ünitesi hedef alındı, silahlı bir aracı vuruldu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli