İsrail, Beyrut'taki bazı bölgelere hava saldırısı gerçekleştirdi

46 dakika önce
Etiketler İsrail Lübnan Hava saldırısı Hizbullah
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail ordusu, Beyrut'taki bazı bölgelere hava saldırısı gerçekleştirdi.

Güney Beyrut'ta birkaç binayı yoğun şekilde bombalayan İsrail ordusu, halktan bu bölgelerden uzaklaşmalarını talep etti.

İsrail ordusu Harek, Burj el-Barajne ve Şuveyfat mahallelerinde bulunan bazı binaların boşaltılmasını talep etmişti.  

Hizbullah'ın füze ve silahlarının bu binalarda depolandığını belirten İsrail ordusu, binaların boşaltılmasını ve yakın bir gelecekte bu yerleri bombalayacağını açıklamıştı.    

Netanyahu'dan, İran'ın misilleme saldırısına yanıt verme tehdidi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bir kez daha İran'ın misilleme saldırısına yanıt verme tehdidinde bulundu ve ülkesinin buna "hakkı" olduğunu ifade etti.   

Netanyahu, yaptığı televizyon konuşmasında İsrail'in İran'ın misilleme amaçlı füze saldırısına karşılık vereceğini bir kez daha ifade etti.

İran'ın "tarihin en büyük balistik füze saldırısında İsrail topraklarına yüzlerce füze ateşlediğini" söyleyen Netanyahu, bu saldırılara yanıt verme tehdidinde bulunarak, "Kendisini savunmak ve bu saldırılara karşılık vermek İsrail'in görevi ve hakkıdır, bunu yapacağız." diye konuştu.

İran'ın misilleme saldırısının ardından Netanyahu ve İsrail'in askeri ve siyasi liderleri herhangi bir tarih belirlemeden Tahran'a "büyük bir askeri tepki" tehdidinde bulunurken, bazı İsrailli yetkililer İran'ın nükleer ve petrol tesislerine saldırı çağrısında bulunuyor.

İsrail resmi televizyonu KAN bugün, Netanyahu hükümetinin "İran'a güçlü ve büyük bir saldırı başlatmaya karar verdiğini" duyurmuştu.

İran'a yanıt verme hazırlıklarının "Washington ile koordineli olarak yapıldığı" aktarılmıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli