IŞİD'den Türkçe dergi

Haber Merkezi - Propagandalarını geniş kitlelere ulaştırmak için medyayı etkin biçimde kullanan IŞİD örgütü, Türkçe bir dergi çıkardı.

 

IŞİD’e yakınlığıyla bilinen “El Hayat Medya” tarafından çıkarılan ve “Konstantiniyye” ismi verilen derginin çıkışı, İstanbul’un Osmanlı Devleti tarafından alındığı tarihle çakışıyor.

 

Bundan dolayı derginin ilk sayısının konusu “Konstantiniyye’nin Fethi” olarak belirlenmiş.

 

1436 tarihli derginin yer verdiği diğer konularsa şöyle: "Demokrasi tutuştu", "Türkiye’den getirilen etlerin hükmü", "Öldürürler ve öldürürler", "Mürted kime denir?", "Putların yıkılması", "Yermük Kampı", "Ölülere Kur’an dirilere demokrasi."

 

Derginin imzasız başyazısında, “Hergün İslam Devleti’nde çıkan onlarca haber, yazı ve videoların birçoğundan Türkiye halkı ve özellikle de Müslümanlar  yoksun kaldığı için Türkçe konuşanlara mahsus bir dergi çıkarma kararı aldık” ifadeleri yer alıyor.

 

Yazı, “Adını verdiğimiz Kostantiniyye’nin savaşsız ve kansız bize kapılarını açmasını diliyoruz. Ya Rabbim, Resulullah’ın bahsetmiş olduğu İstanbul’un fethini bize nasip et. Allahumme amin” sözleriyle sona eriyor.