BAE’den Kürdistan Bölgesi’ndeki birlikte yaşam kültürüne övgü

05-02-2023
Etiketler BAE Piştivan Sadık Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Bakan Piştivan Sadık ile görüşen BAE Hoşgörü ve Birlikte Yaşam Bakanı Şeyh Nahyan, Kürdistan Bölgesi’nde farklı din ve inançlar arasındaki hoşgörü ve birlikte yaşam kültüründen övgü ile söz etti.

Kürdistan Bölgesi Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanı Piştivan Sadık, beraberindeki heyet ile Birleşik Arap Emirleri Hoşgörü ve Bir Arada Yaşama Bakanlığı ile Müslüman Konseyi tarafından düzenlenen “Küresel Hoşgörü ve Kardeşlik Zirvesi”ne katıldı.

Kürdistan heyeti burada BAE Hoşgörü ve Birlikte Yaşam Bakanı Şeyh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan, İngiltere eski Başbakanı Tony Blair ve daha çok sayıda isimle bri araya geldi.

Rûdaw’a konuşan Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığı sözcüsü Nebez İsmail, “Bakan Al Nahyan Kürdistan Bölgesi'nin bölgedeki zorluklara rağmen, bölgede farklı din ve inançlar arasındaki hoşgörü ve birlikte yaşam kültürünü koruma konusunda örnek olduğunu vurguladı ve bu yüzden çok etkilendiklerini söyledi” dedi.

İsmail, BAE’lı yetkilinin ayrıca Kürdistan Bölgesi’nin çok sayıda mülteciye ev sahipliği yaptığını ve bunun da uluslararası alanda taktirle karşılandığına dikkat çektiğini söyledi.

Zirve kapsamında Şeyh Zayed Kardeşlik ve İnsanlık Ödülü de sahibini buldu. Ödül, her yıl bireyler, kuruluşlar ve hükümetler düzeyinde bir arada yaşam konusunda önemli çalışmalar imza atanlara veriliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli