IŞİD’in yeni sözcü adayı: Turki

04-09-2016
Rûdaw
Etiketler Turki Bin Ali IŞİD Sözcü El Adnani
A+ A-

Haber Merkezi – IŞİD’in hava saldırısında ölen sözcüsü Ebu Muhammed el Adnani’nin yerine biri Bahreyn, diğeri Suriye uyruklu iki aday belirlendi.

 

Örgütün sözcüsü el Adnani’nin, geçtiğimiz aylarda koalisyon hava kuvvetlerinin Suriye’nin Halep kenti yakınlarındaki Bab kasabası yakınlarında düzenlediği saldırıda öldürüldüğü açıklanmıştı.

 

IŞİD’in kurucularından olan el Adnani, Ebu Musab el Zerkavi’nin de yakın arkadaşlarından biriydi.

 

IŞİD, el Adnani’nin yerine Kürdistan Bölgesi’nin Şengal ilçesinin ele geçirildiği dönemde Ezidi Kürt kadınları için “helal” fetvası çıkaran 32 yaşındaki Turki Bin Ali’yi aday olarak belirledi.

 

İkinci aday ise Ebu Lokman olarak bilinen 43 yaşındaki Suriyeli uyruklu Ali Musa el Şewah. El Şewah, örgütün Rakka’daki ilk hakimi ve petrol ticareti ile yabancı örgüt mensuplarından sorumlu ismi.

 

El Şewah, daha önce örgüt mensuplarına kötü muamelede bulunduğu için Lübnan asıllı bir IŞİD’li tarafından bıçaklanmıştı.

 

İngiltere’de yayımlanan The Telegraph gazetesinin haberide şöyle denildi:

 

“Adnani’nin yerini alacak kişinin seçilmesi kolay olmayacak gibi gözüküyor. Çünkü o, IŞİD’in stratejik planları, geleceği ve grubun kaynaklarının yönetimi konusunda uzmandı. Bu da onun Bağdadi’nin yerine geçmesinden önce hedef olmasına sebep oldu.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli