Hamas yeni liderini seçiyor

Haber Merkezi - Hamas, İsmail Haniye’ye yönelik suikastın ardından yeni liderini belirlemek amacıyla geniş kapsamlı bir istişare süreci başlattı. Halid Meşal'in adı öne çıkarken, yeni liderin kim olacağı merakla bekleniyor.

Hamas Hareketi, suikaste uğrayan Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin yerine geçecek yeni lideri belirlemek amacıyla istişare sürecine başladığını duyurdu.

Hareketten yapılan açıklamada, geçmişte birçok liderini kaybetmiş olmalarına rağmen kurumsallaşmış yapılarının hızlıca yeni liderler seçmelerine olanak sağladığı belirtildi.

İsmail Haniye'nin ardından yeni lider kim olacak?

Hamas, hareketin yeni liderini belirlemek için kapsamlı bir istişare süreci başlattı. Halid Meşal'in adı öne çıkarken, bu süreçte kimin seçileceği büyük bir merak konusu oldu.

Açıklamada, Haniye’nin sadece Hamas için değil, Filistin halkı, Arap ve İslam dünyası ile tüm dünya için büyük bir kayıp olduğu ifade edildi. Dünyanın dört bir yanından gelen dayanışma mesajları, bu kaybın geniş çapta hissedildiğini gösteriyor.

Haniye'nin suikastının, Hamas’ın ve Filistin direnişinin azim ve kararlılığını artıracağı, direniş ateşini daha da harlayacağı vurgulandı. Basın ve sosyal medyada gündeme gelen liderlik adaylarıyla ilgili haberlerin asılsız olduğu belirtildi. İstişarelerin tamamlanmasının ardından, yeni liderin isminin kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

İsmail Haniye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikaste uğramıştı. Cenazesi, 2 Ağustos'ta Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen törenin ardından Lusail kentindeki mezarlığa defnedildi.