Balıkçı gemisinde 1 milyon mermi, 7 bin roket fünyesi yakalandı!

Haber Merkezi - ABD Donanması, İran'dan Yemen'e gitmekte olan 50 ton silah ve mühimmat taşıyan bir balıkçı gemisinin Umman Körfezi'nde durdurulduğunu duyurdu.

Umman Körfezi'nde görev yapan Birleşik Devletler Beşinci Filosu, İran'dan Yemen'e giden bir balıkçı gemisini durdurulduğunu ve gemide mühimmat bulunduğunu açıkladı.

Açıklamada, Lewis P. Puller (ESP3) Deniz Seferi Üssü'nde görev yapan Deniz Kuvvetleri personelinin bayrak doğrulama sürecinde kaçak sevkiyatı tespit ettikleri belirtildi.

Söz konusu gemide, 1 milyondan fazla 7,62 mm'lik mermi, 25.000 adet 12,7 mm'lik mermi, roketlerde kullanılan 7.000 adet fünye ve güdümlü el bombalarını fırlatmak için kullanılan 2.100 kilogramdan fazla itici gaza el konulduğu aktarıldı.

Açıklamada, "Yemen'deki Husilere doğrudan veya dolaylı silah tedariki, satışı veya transferi, BM Güvenlik Konseyi'nin 2216 sayılı Kararını ve uluslararası hukuku ihlal ediyor" denildi.

Koramiral Brad Cooper, "Bu önemli yasak, İran'ın yasadışı ölümcül yardım transferinin ve istikrarı bozan davranışının devam ettiğini açıkça gösteriyor" dedi.

Söz konusu sevkiyat, ABD Beşinci Filosu tarafından bir ay içinde en büyük ikinci yasadışı silah operasyonu özelliğini taşıyor.