Suriyeli mülteciler geri dönüş yolunda

03-11-2018
Rûdaw
Etiketler Suriye Lübnan UNHCR
A+ A-

Haber Merkezi- Lübnan Kamu Güvenliği Genel Müdürlüğü, 545 Suriyeli mültecinin üşlelerine doğru yola çıktığını duyurdu.

 

Lübnan Kamu Güvenliği Genel Müdürlüğü, Suriye’ye gönüllü olarak geri dönmek isteyen mültecilerin geri dönüş operasyonları kapsamında, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile koordineli olarak dün, Sanayi Bölgesi ve El-Ubudiyye sınır hattının yanı sıra Arsal’dan Zumrani Geçişi yoluyla Suriye topraklarına doğru yola çıktığını açıkladı.

 

Lübnan’ın çeşitli bölgelerinden 545 Suriyeli mültecinin gittiği belirtilen açıklamada, mültecilerin kendi araçlarıyla ve Suriyeli yetkililer tarafından tahsis edilen otobüslerle Sanayi Bölgesi, Burç Hamud, El-Ubudiyye ve Arsal’dan Lübnan Kamu Güvenliği Genel Müdürlüğü’nden konvoyların Lübnan-Suriye sınırına kadar eşlik ettiği kaydedildi.

 

Bu arada, Bekaa’dan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 93 mültecinin 3 otobüsle sınırdaki sanayi bölgesinden geçerek, Suriye’ye ulaştığını belirtildi.

 

Lübnan’ın kuzeyinde yer alan Arsal’daki Suriyeli mültecilerden oluşan 7. Grubun sabah saatlerinde Zumrani geçişinden geçerek Suriye’ye doğru ilerlemek üzere yola çıktı.

 

Beyrut’taki Burc Hamud Stadyumu’nda onlarca mülteci toplanırken, Arsal kampında yaşayan ve isimleri Lübnan kamu güvenliği listesinde yer alan yaklaşık 400 Suriyeli mülteciden oluşan 4. Mülteci grubu Suriye’ye doğru yola çıktı.

 

Suriyeli göçmenler, Zumrani Geçişi’nden geçerek, ülkelerindeki Kalamun’a doğru yola çıktı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli