Hedef Antep, Kilis, Nizip ve Karkamış

Haber Merkezi - IŞİD’in, Gaziantep, Nizip, Karkamış ve Kilis'in bundan sonra en büyük hedefleri arasında olduğunu duyurduğu iddia edildi.


Yeni Şafak’ın haberine göre, “Suriye'deki savaşı Türkiye'ye doğru genişletmek için hamleler başlatan IŞİD'in canlı bomba saldırılarıyla birlikte adam kaçırma, sabotaj, dernek ve kültür merkezlerine saldırılar gibi eylemler de planladıkları” belirtildi.


Güvenlik birimlerine dayandırılan habere göre, Türkiye'den “hicret” adı altında Suriye'nin IŞİD kontrolü altındaki bölgelerine giden çok sayıda örgüt mensubu, bomba uzmanı, sabotajcı ve suikastçı olarak geri döndü.

 

Haberde, alınan çok sayıda istihbarat üzerine düzenlenen operasyonlar sonucu birçok eylemin engellendiği belirtildi.


Geçen haftaki Cuma namazında IŞİD imamları, Suriye'nin IŞİD kontrolündeki bölgeleri olan Bab, Mumbuç, Cerablus bölgelerinde okudukları hutbelerde, Gaziantep, Nizip, Karkamış ve Kilis'in bundan sonra IŞİD'in en büyük hedefleri arasında olduğunu duyurdu.


IŞİD imamları hutbede bu merkezlerde halkın çok yakında mülteci konumuna düşeceğini, bu durumun IŞİD ile Türkiye savaşının yeni bir boyutu olduğunu da öne sürdü.

 

Kilis'e yönelik roket saldırısının artması ve Gaziantep'teki bombalı araçla yapılan intihar saldırısı IŞİD'in harekete geçirildiğinin işareti olarak kabul ediliyor.