DSG, 50 IŞİD tutuklusunu serbest bıraktı

02-09-2024
Rûdaw
Etiketler DSG IŞİD IŞİD Horasan Genel af Suriye
A+ A-

Haber Merkezi - Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Rojava ve kontrolündeki hapishanelerde tutulan 50 IŞİD mensubunu serbest bıraktı.

Rojava Özerk Yönetimi'nin güvenlik güçleri yetkililerinden Reber Kalo, Fransız Haber Ajansı’na (AFP) yaptığı açıklamada, DSG'nin çıkardığı özel af kapsamında, 50 IŞİD irtibatlı tutuklunun serbest bırakıldığını söyledi.    

Reber Kalo " Özel af kararı çerçevesinde terör örgütü IŞİD ile bağlantılı 50 kişi Pazartesi günü serbest bırakıldı” dedi.

Çıkarılan af kararının sadece Suriyeliler için geçerli olduğunu yabancı mahkumları kapsamadığını aktaran Reber Kalo “önümüzdeki aylarda bir grup IŞİD mensubu daha serbest bırakılacak” diye konuştu.

Rojavalı güvenlik yetkilisi, "Sivillerin kanına eli bulaşanlar dahil olmak üzere çatışmaya katılanların hiçbiri serbest bırakılmayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Temmuz ayında Rojava Özerk Yönetimi, Deyrizor vilayetindeki Arap aşiretleriyle yapılan anlaşmanın bir parçası olarak binlerce IŞİD mahkumu için af çıkarmıştı. Anlaşma bu yıl 25 Mayıs'ta imzalanmıştı.

Suriye'nin kuzeydoğusunda, IŞİD'e karşı Uluslararası Koalisyon Güçleri'nin yardımıyla DSG tarafından yönetilen Hol ve Roj kamplarında 56 bin eski IŞİD mensubu ve yakınları tutuklu bulunuyordu. 

Çıkarılan genel af çerçevesinde önümüzdeki süreçte toplam bin ile bin 500 İŞİD mensubunun serbest bırakılması bekleniyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli