İsrail'den İran'a karşı uluslararası koalisyon kurulması çağrısı

4 saat önce
Rûdaw
Etiketler İsrail İsrail büyükelçiliği Lübnan İran Gallant İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail'in Lübnan'a saldırıları ve Hamas lideri Haniye'nin suikast sonucu öldürülmesiyle bölgede gergin bir süreç yaşanıyor. Bölgedeki gerilime dikkat çeken İsrail Savunma Bakanı Gallant, İran'a karşı uluslararası bir koalisyon kurulma çağrısı yaptı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İran'a karşı uluslararası bir koalisyon kurulması için çağrıda bulundu. Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Gallant, Lübnan'dan İsrail'e resmi ziyaret için gelen İngiltere Savunma Bakanı John Healey ile görüştü.

Gallant ve Healey arasında "savunma ve istihbarat alanları dahil olmak üzere birçok stratejik ve askeri alanda işbirliğinin görüşüldüğü" bildirildi.

İsrail Savunma Bakanı, nisan ayında İran'ın Şam Büyükelçiliğine İsrail'in düzenlediği saldırıyı hatırlatarak, İran'ın misilleme saldırısında İngiltere'nin kendileriyle işbirliğini takdirle karşıladıklarını ifade etti.

İsrail'in Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Fuad Şükür ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye yönelik saldırılarına atıfta bulunan Gallant, gelecek misillemeler konusunda "İsrail ordusunun son gelişmelerden hareketle tüm cephelerde kendisini savunmaya hazır" olduğunu aktardı.

Gallant, "İran'a ve vekillerine karşı uluslararası bir koalisyon kurulması" yönünde çağrı yaparak, bu koalisyonun "bölgesel ve küresel istikrar üzerinde belirleyici etkisi olacağını" savundu.

Açıklamada, İngiliz Bakan Healey'in Gallant'ın bu davetine ilişkin cevabına yer verilmedi.

Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür, İsrail ordusunun 30 Temmuz'da Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda öldürülmüştü.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye de 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramıştı.

İran ile Hamas, saldırının arkasında İsrail'in olduğunu belirtirken, Tel Aviv yönetimi bu suikasta ilişkin suskunluğunu sürdürüyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari

İsrail Ordusu'ndan ilginç Haniye açıklaması

İsrail ordusu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin suikasta uğradığı gece Beyrut'ta Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Şükür'ün hedef alındığı saldırı dışında Orta Doğu'da başka bir bölgeye saldırı düzenlemediklerini açıkladı.