Tel Aviv'deki büyükelçilikte bayrak yarıya indirildi: Türkiye ile İsrail arasında diplomatik kriz çıktı

8 saat önce
Etiketler Tel Aviv Türkiye İsrail İsmail Haniye
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye'nin İsrail'in suikastı sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri İsrail Haniye için 1 günlük yas ilan etmesi, İsrail'de krize yol açtı.

Türkiye, Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikast sonucu öldürülmesi nedeniyle 1 günlük yas ilan ederken, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki büyükelçilikte Türk bayrağının yarıya indirilmesi diplomatik kriz çıkardı. İsrail'deki Türk maslahatgüzarı bakanlığa çağıran İsrail Dışişleri Bakanı Katz bir paylaşımda bulundu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli ise Katz'a yanıt verdi.

Türk maslahatgüzarı bakanlığa çağrıldı

Türkiye'nin İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki büyükelçiliğinde, öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye için Türk bayrağı yarıya indirildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz tepki olarak İsrail'deki Türk maslahatgüzarını bakanlığa çağırdı.

Sosyal medyadan da bir paylaşım yapan İsrail Dışişleri Bakanı Katz şunları söyledi:

" Dışişleri Bakanlığı yetkililerine, İsrail'in lideri İsmail Haniye'nin ortadan kaldırılmasına tepki olarak Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde Türk bayrağının yarıya indirilmesinin ardından Türkiye'nin İsrail Büyükelçi Vekili'ni ağır bir kınama için çağırmaları talimatını verdim. Terör örgütü Hamas.

İsrail Devleti, 7 Ekim'de Hamas'ın zulmüne öncülük eden ve televizyondaki korkunç görüntüleri izlerken arkadaşlarıyla birlikte dua ederek, katillere başarılar dileyen İsmail Haniye gibi bir katil için yas ifadelerine tolerans göstermeyecektir."

Türkiye'den Katz'ın sözlerine tepki

İsrailli Bakan Katz'ın mesajına Türkiye'den yanıt gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli Katz'ın sözlerine sert tepki gösterdi ve "Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz'da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye'nin Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari

İsrail Ordusu'ndan ilginç Haniye açıklaması

İsrail ordusu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin suikasta uğradığı gece Beyrut'ta Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Şükür'ün hedef alındığı saldırı dışında Orta Doğu'da başka bir bölgeye saldırı düzenlemediklerini açıkladı.