VİDEO - Adnan Oktar: Kürtler İslam’ın en çileli toplumu

Erbil (Rûdaw) - Türkiye’nin en popüler isimlerinden Adnan Oktar (Adnan Hoca), “Kürtler’in İslam aleminin en çok çile çeken toplumlarından biri olduğunu” söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Adnan Oktar, Kürtçe’nin resmi dil olması ile ilgili soru üzerine, örneğin kendisinin Kürtçe bilmediğini, bunun için insanların anlaşması için resmi dilin Türkçe olması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

 

“Ama eğitim dili resmi dil Türkçe olsun ki ben canlarımla rahat anlaşabileyim, konuşabileyim. İstanbul’a geldiklerinde lokantaya gittiklerinde dili eğer Kürtçe olursa anlatamazlar. Bu vatanın tamamı onların olduğuna göre, bu vatanın dilini kullanmaları lazım. Bu vatanın tamamı Kürt kardeşlerimin değil mi? Onların.”

 

Amerika ve İngilizce örneği

 

İngiltere’ye ve Amerika’ya giden herkesin İngilizce konuştuğunu belirten Oktar, şöyle devam etti:

 

“İtalyan bölgesi var 30 milyonun üstünde İtalyan var Amerika’da. Hepsi İngilizce konuşuyor. Konfor açısından rahatlık açısından bu şart. Kürtler anadillerini serbestçe konuşabilmelidir. Doğu’ya gittiğimizde isteriz ki bizi Kürtçe karşılasınlar, bununla iftihar ederiz. Benim arkadaşım 20 genç kız Kürtçe’yi öğrendiler. Her dil yaşamalıdır.”

 

Dağlarda beraber halay

 

Hiç kimseyi genetik yapısına göre ayırt etmediğini, İslam’da ırkçılığın haram olduğunun altını çizen Adnan Oktar, şöyle dedi:

 

“Kürtler’in dindarlığı, tevazusu, yiğitliği, kalenderliği, çile ehli olmaları ve edebi-adabı mükemmel bilmeleri gibi saymakla bitmeyecek çok fazla güzel özellikleri var. İşte bundan dolayı Kürtleri çok seviyorum.”

 

Oktar, Kürtler’in İslam aleminin en çok çile çeken toplumlarından biri olduğunu belirterek, “Diyarbakır’ı, Mardin’i, Paris ve Londra gibi yapacağız, dağlarda beraber halay çekeceğiz, yer sofralarında hep birlikte yemek yiyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Oktar’ın Kürtçe portalı

 

Kitaplarını ve yazılarını “Harun Yahya” müstear ismiyle yazan Adnan Oktar, bir yılı aşkın zmandır Kürtçe yayın yapan “ku.harunyahya.com” portalı ve Kürtçe yayın konusunda da şunları söyledi:

 

“Kürtçe sosyal medya hesaplarını akademik Kürtçe bilen özel bir ekip yapıyor. Şuan A9 TV’nin mevcut yayın akışında, bazı belgeseller Kürtçe altyazılı olarak yayımlanıyor. Kimi zaman benim sohbet programlarım “simultane” olarak Kürtçe tercüme ile yayımlanıyor. Televizyon programlarında anlattıklarım Kürtçe twitter adresinden (@hyahya_kurdi) düzenli olarak paylaşılıyor. İnşaallah ileride daha geniş kapsamlı Kürtçe yayınlar da yaparız.”

 

Kürt devleti hakkınde ne dedi?

 

Türkiye’de bir Kürt devletinin kurulmasını ise, İslam ve Türklük alemini yok etme projesi olarak gören Adnan Oktar, şunları ekledi:

 

“Eğer Suriye ve Irak devletleri müsaade ediyorsa, uluslararası kanunlara uygunsa, Mesud Barzani gibi dindar bir insanın önderliğinde, barışçıl bir Kürt devleti kurulsa iftiharla isterim. Müslüman Kürt kardeşlerimiz Türkiye’yi de çok seven insanlar; onlar bize gelir, biz onlara gideriz. Hatta sınır kapılarını da açarız. Pasaport, vize falan hiçbir şey olmaz. İstediği gibi gelir giderler.”