İsrail: Kassam Tugayları lideri Muhammed Deif öldürüldü

11 saat önce
Etiketler İsrail Kassam Tugayları Gazze Suikast
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İsrail ordusu, temmuz ortasında Gazze'de El-Mevasi mülteci kampına düzenlediği ve 90 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın lideri Muhammed Deif'in öldüğünün doğrulandığını bildirdi. Hamas’tan ise bu konuda bir açıklama yapılmadı.

İsrail, 14 Temmuz’da El-Mevasi mülteci kampına yönelik bir hava saldırısı gerçekleştirmiş, Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları’nın Komutanı Muhammed Deif’i hedef aldığını ifade etmişti. Bölgedeki sağlık ekipleri saldırıda 90 kişi hayatını kaybettiğini en az 300 kişi yaralandığını bildirmişti.

Hamas, El-Mevasi saldırısından sonra Deif’in iyi durumda olduğunu ve Hamas’ın askeri kanadının operasyonlarını doğrudan denetlediğini ifade etmişti.

İsrail Savunma Güçleri (IDF), bugün X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Deif’in öldürüldüğünü doğruladıklarını bildirdi. IDF, “Artık doğrulayabiliriz: Muhammed Deif elimine edildi’’ açıklamasını yaptı.

İsrail, Deif’in öldüğü bilgisinin istihbarat değerlendirmelerine dayandığını belirtti. Hamas ise İsrail’in açıklamasının ardından Deif'in ölümünü doğrulayan ya da yalanlayan bir açıklama yapmadı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Deif'i “Gazze'nin bin Ladin'i" olarak nitelendirdi.

Deif'in ölümünün doğrulanması haberi, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da ve üst düzey Hizbullah lideri Fuad Şükrü’nün Beyrut'ta öldürülmesinden sadece bir gün sonra geldi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli