PKK’li Karayılan: ‘Büyük Kürdistan, küçük Türkiye…’

01-07-2016
Rûdaw
Etiketler Karayılan Atatürk Havalimanı IŞİD DAEŞ AKP Binali Yıldırım Efkan Ala
A+ A-

Haber Merkezi - PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırının, “Büyük Kürdistan’ın önünü almak için yapıldığını” iddia etti.

 

Kürdistan’ın Sesi radyosuna konuşan Karayılan, IŞİD’in Türkiye’deki eylemleri Özel Harp Dairesi’nin etkisi altındaki bir kola yaptırdığını ve üstlenmediğini belirterek, şunları söyledi:

 

“Burada oyun içinde oyun var. Bu derin bir plandır. Öyle göründüğü gibi değil. Bakın, bu 2 gündür CIA Başkanı’ndan uzman-danışmanlara ve birçok tecrübeli gazeteciye kadar bu olayı yorumlayan herkes, ‘bu AKP’nin suçudur; AKP önce bunları güçlendirdi, onlara yol verdi, Kürtlere karşı kullandı; şimdi de AKP bunlara karşı tutumunu değiştirdi; bu yüzden de bunlar Türkiye’ye karşı eylemlere başladılar’ diyor.

 

Bu doğru bir yorum değildir. Bu eylemler, DAİŞ’in merkezi olarak Türkiye’ye karşı savaş açması temelinde gelişmiyor.”

 

Saldırılardan örnek vererek, IŞİD’in Türkiye’de Kürtler ile yabancıları hedef aldığını dile getiren PKK yöneticisi, “Bu yüzden dış hatlar terminali bilinçli seçilmiştir” dedi.

 

Bu tür eylemlerin AK Parti’yi güçlendirdiğini savunan Murat Karayılan, şunları ifade etti:

 

“AKP rejimi, bu tür şeylerle kendisini DAİŞ’ten uzak göstermeye çalışmakta ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne karşı da elini güçlendirmek istemekte. Bu derin odaklar bunu gerçekleştirmek istiyorlar.

 

Çünkü bunu gerçekleştiremezlerse, ‘büyük bir Kürdistan kurulur’ diyorlar. ‘Büyük Kürdistan, küçük bir Türkiye anlamına geliyor. Bunun için önünü almak lazım; uluslararası alanda haklı çıkmamız gerekiyor’ diyorlar. Bu onların kurgusudur.”

 

44 kişi hayatını kaybetti

 

28 Haziran’da İstanbul’da 3 canlı bombanın kendilerini patlatması sonucu 19’u yabancı uyruklu toplam 44 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Hastanelerde tedavi göre yaklaşık 100 yaralı var.

 

Saldırıyı gerçekleştiren canlı bombaların birisinin Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı, diğerlerinin ise Kırgız ve Özbek uyruklu olduğu öğrenildi.

 

Saldırıyla ilgili olarak dün İstanbul'daki 16 adrese eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 4'ü yabancı uyruklu 13 kişi gözaltına alındı.

 

Yıldırım: DAEŞ

 

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Efkan Ala, bulguların IŞİD örgütünü işaret ettiğini duyurmuştu.

 

Saldırıyı henüz üstlenen örgüt olmadı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli