Hindistan’da bir inek 7 yıldır aynı mağazaya girip tezgaha uzanıyor

Haber Merkezi – Hindistan’da “Chandramani” adlı 12 yaşındaki bir inek pazardaki bir kumaş mağazasının günlük ziyaretçisi oldu. Tam 7 yıldır mağazaya uğrayan inek saatlerce hiçbir rahatsızlık vermeden rahatça oturuyor, kimse de ona karışmıyor.

Hindistan’ın Raipur kentindeki kumaş pazarında bulunan Mahalaxmi adlı mağazanın sıra dışı konuğu var. Chandramani adlı inek son yedi yıldır her gün mağazayı düzenli olarak ziyaret ediyor.

Mağaza sahibi ve müşterilerin artık görmeye alıştığı Chandramani mağazanın popülaritesini de artırdı.

Mağaza sahibi Akhil Jain Padam Dakalia, “7 yıl önce Chandramani’nin dükkânımıza ilk girişi bizim için alışılmadık bir durumdu. O günden itibaren her gün öğleden sonra saat 15:00 ile 19:00 arasında geliyor, bir veya iki saat oturuyor ve daha sonra gidiyor. Bizim için hiçbir zaman sorun yaratmadı ve mağaza personelim de onu memnuniyetle karşılıyor. Müşteriler için de bu eşsiz bir deneyim ve ayrıca selfie çekiyorlar” dedi.

Hindu inancıuna göre inekler “kutsal varlıklar” olarak kabul ediliyor. Akhil Jain Padam Dakalia 2018’dan beri mağazayı ziyaret eden Chandramani’yi artık “dükkanın sahibi” olarak gördüklerini söyledi.

Hindistan hükümeti de Akhil Jain Padam Dakalia’yı bu davranışı nedeniyle Hayvan Refahı Kurulu'nun onursal üyesi yaptı.

Dakalia, “Doğduğumuzda bir kaç yıl annemizin sütünü içeriz ancak ineklerin sütünü hayat boyu tüketiriz. Ayrıca sütünden değişik ürünler elde ederiz. Toprak bile ineklerin dışkısından güç kazanır. Onlar bizim için kutsaldır” dedi.