‘Bu nasıl secdeye eğilmek’ demişti, Tuğba Ekinci hakkında soruşturma başlatıldı

Dün 10:21
Etiketler Tuğba Ekinci Sokak hayvanları Soruşturma
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bir ödül töreninde yaptığı konuşmada sokak hayvanlarıyla ilgili tartışılan yasa teklifine tepki gösterirken kullandığı ifadeler nedeniyle şarkıcı Tuğba Ekinci hakkında soruşturma başlattı.

İstanbul'da düzenlenen Yılın Starları 2024 Ödül Töreni'nde ödül alan şarkıcı Tuğba Ekinci, törendeki konuşmasında sokak hayvanları hakkında tartışılan yasa teklifine de değindi ve şunları söyledi:

"Hiçbirine katılmıyoruz bu hayvanlarla ilgili konuların. Türk Milleti, Müslümanlık bunu kabul edemez. Hangi fırlamanın aklından çıktı bu ben bilmiyorum. Bunu ben anlayamadım kimin yaptığını ama Türk toplumu çok güzel cevap verdi, 'katliam yasak' dedi. Bu kadar basit. Katliam matliam yok. Ne kadar ayıp ya, bazı şeyler dilimin ucuna geliyor söyleyemiyorum. Bizi beğenmediler, kıyafetlerimize kadar. 'Müslümanlığa yakışmaz' dediler. Bu nasıl secdeye eğilmek, bu nasıl amin demek, bu nasıl Allah, bu nasıl peygamber. Hayırdır? Bunları söylemeyeyim diyorum. Bize 'Günahkar gavur, Amerika'ya özeniyor' dediler. Sen kime özendin bunu yapıyorsun? Kimden böyle bir şey gördün? Atanda, ananda gördün mü ya? Teessüf ediyorum."

Sosyal medyada da gündem olan bu konuşma sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekinci hakkında resen soruşturma başlattı.

Başsavcılığın, sarf edilen sözlerin TCK'nın 216. maddesinde düzenlenen "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçu kapsamında olup olmadığının değerlendirilmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması açısından başlatılan soruşturma kapsamında konuşmanın bütününün çözümünü de istediği öğrenildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli