Kürt çiftçi 50’sinden sonra İngilizceyi böyle öğrendi

Koye (Rûdaw) – Erbil’in Koye ilçesinde yaşayan Selah Şakir (58) adlı çiftçi, hiç bir yardım almadan internet üzerinden İngilizce öğrendi.

 

Yaşadığı bölgede “Derviş” olarak tanınan Koyeli çiftçi Selah Şakir, ilk okul 4’üncü sınıftan terk ettiği okulda Kürtçe dışında başka bir dil öğrenme şansı bulamadığını söyledi.

 

Kendi çabalarıyla sosyal medya ve internet üzerinden ingilizce öğrenen Şakir, “İlk önce İngilizce öğreten programları izledim. Daha sonra bu dil hakkında CD’ler izledim. Yavaş yaşav alıştırma yaparak öğrendim” dedi.

 

Günlük yaşamının büyük bölümünü kendi tarlasında yetiştirdiği ürünleri Koye’deki pazara getirip satmakla geçiren Selah Şakir, iş arasında sosyal medya üzerinden tanıdığı yabancı arkadaşlarıyla da İngilizce chat yaptığını belirtti.

 

Şakir, “Şimdi bir çok yabancı arkadaşım var. onlarla chat yapıyorum. İki yıl önce Filipinli bir kadınla chat yapmaya başladım. İlişkimiz o kadar ilerledi ki bana evlenme bile teklif etti” diye konuştu.

 

Yaklaşık 5 yıldır İngilizceye merak salan Selah Şakir, çok dil bilmenin günlük yaşamda kendisine birçok kolaylık sağladığını da söyledi.