Sevilay Yılman ile Jahrein arasında 'Aynur Doğan' atışması

28-05-2022
Rûdaw
Etiketler Aynur Doğan Sevilay Yılman Jahrein Kürtçe konser yasağı
A+ A-

Haber Merkezi – HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, Kürt sanatçı Aynur Doğan’ın Kocaeli konserinin iptal edilmesini köşesine taşıyarak sosyal medya fenomeni 'Jahrein'e Sonuç'a "Gestapo musun, Goebbels mi yoksa zibidi bir zaptiye misin!" şeklinde çıkıştı. Yılman’a sosyal medya hesabından yanıt veren 'Jahrein' olarak bilinen Ahmet Sonuç "Sevilay sen terbiyesiz bir tetikçisin" şeklinde yanıt verdi.

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, konseri AK Parti belediyesince iptal edilen sanatçı Aynur Doğan'ın Harbiye Açık Hava Sahnesi'nde yapılacak olan konserini hedef alan 'Jahrein' olarak bilinen sosyal medya fenomeni Ahmet Sonuç'a "Gestapo musun, Goebbels mi yoksa zibidi bir zaptiye misin!" şeklinde seslenmesi sosyal medyada ikili arasında atışmalara neden oldu .

Jahrein, Yılman'ın kendisiyle ilgili yazdığı yazıya "Sevilay sen terbiyesiz bir tetikçisin" sözleriyle yanıt verdi.

Jahrein: Konsere izin vermiyorum

Sosyal medya fenomeni Ahmet Sonuç, konseri AK Parti’nin Kocaeli Belediyesi tarafından iptal edilen Aynur Doğan’ın önümüzdeki hafta Harbiye Açık Hava Sahnesi'nde konserini "Yok öyle Almanya’da Apo’ya özgürlük diye militan takılıp Türkiye’ye İBB eliyle konsere, tatile gelmece. İzin vermiyorum. Vermememiz lazım!" şeklinde hedef almıştı.

Sevilay Yılman: Kimsin sen! Gestapo musun!

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman dün köşesinde kaleme aldığı yazıda Jahrein'e çıkıştı.

Yılman, "Kürtçe'de; 'zehir' anlamına gelen 'Jahr' lakaplı bu sosyal medya neo faşisti sosyal ortamı zehirleme fonksiyonunu üstlenmiş besbelli… Asıyor, kesiyor, Aynur’un konserlerinin iptali için Bursa Belediye Başkanı’na, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na emirler yağdırıyor filan" ifadelerini kullandı.

Sevilay Yılman yazısının devamında  "Arkadaş sevmeyebilirsin Aynur’u. Hatta politik olarak Kürtçe müziğe karşı da olabilirsin. Ve bu konudaki yorumlarını da takipçilerinle paylaşabilirsin. Ama 'İzin vermiyorum' ne demek ya! Kimsin sen! Gestapo musun, Goebbels mi yoksa zibidi bir zaptiye misin! Kimsin!" dedi.

İkili sosyal medyada atıştı

Yılman'ın yazısına Twitter üzerinden yanıt veren Jahrein ise şu paylaşımda bulundu:

"Sevilay sen terbiyesiz bir tetikçisin. Konu hiçbir zaman Kürt dili ya da Kürtçe şarkı olmadı. Bunu sen de adın gibi biliyorsun fakat bunu yazmak sana para kazandırmaz. Aynur, 'Öcalan’a özgürlük' sahnesinde 'haydi kızlar savaşa' diye şarkı söylemiştir. Bütün ve tek sorun buradadır Ayrıca yazısında ağzımın bozukluğundan şikayetçi olan @sevilayyaziyor bana zibidi misin demiş. Manidar."

Yılman’dan da Jahrein'in sözlerine Twitter'dan "Sen kimsin ki haklarında hiçbir mahkumiyet kararı hatta iddianame bulunmayan insanlara terörist diyorsun! Sen vize makamı mısın? Adli sicil kayıtçısı mısın? Güvenlik daire amiri misin? Bunlar değilsen evet zibidi bir zaptiyesin!" yanıtı gecikmedi.

Jahrein: Ez ji Kurdan hez dikim

Jahrein ise Kürtçe bir Tweet ile karşılık verdi:

“Ben Kürtlerden nefret etmiyorum. Ben Kürtleri seviyorum ve Kürtçe öğrenmek istiyorum. Ama sen terörist bir Sevilay’sın. Siz teröristlerin lideri Öcalan’ı seviyorsunuz. Aynur da öyle. PKK Kürt halkı değildir. Tartışmaları tersyüz etmeyi bırakın (Ez ji kurdan nefret nakim. Ez ji kurdan hez dikim û dixwazim hînî kurdî bibim. Lê tu sevilayekî terorîst î. Hûn ji serokê terorîst Öcalan hez dikin. Aynur jî wisa ye. Pkk ne wek gelê kurd e. Dest ji zivirîna nîqaşê berdin.)”

“Adam korku imparatoru olmuş resmen”

Son paylaşımından sonra elefonlarının susmadığını belirten Yılman, kendisine "Niye bulaştın bu adama, troll ordusu var seni bitirir" denildiğini aktardı:

"Yazı yayına girdiğinden beri gelen telefonların haddi hesabı yok! Yok niye bulaştın Jahrein denen adama. Yok troll ordusu var seni bitirir bilmem ne! Aynı şey FETÖ'yle mücadeleye başladığımda olmuştu. Adam korku imparatoru olmuş resmen! Ama ondan korkan onun gibi zibidi olsun!"

Ne olmuştu?

Kocaeli’ye bağlı Derince Belediyesi 15 Mayıs’ta yaptığı açıklamada ilçede 20 Mayıs'ta düzenlenmesi planlanan Aynur Doğan konserinin iptal edildiğini açıklamıştı.

AK Parti'li belediye, Derince Açık Hava Sahnesi'nde yapılması beklenen konserin “uygun olmadığını” öne sürerek iptal edildiğini duyurmuştu.

Belediyenin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İlçemiz sınırları içerisinde özel bir firmanın yapacak olduğu konser organizasyonunun yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.