Kanser hastası genç son arzusu için İsviçre Alpleri'ne götürüldü

27-11-2019
Rûdaw
Etiketler Hollanda İsviçre Hasta Alpler
A+ A-

Haber Merkezi - Hollanda’nın Groningen Üniversitesi Tıp Merkezi’nde tedavi gören 19 yaşındaki kanser hastası bir genç son arzusunu gerçekleştirmesi için İsviçre Alpler'ine götürüldü. Gencin karlı dağları izlerken çekilen bir fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu.

Genç yaşında kansere yakalanan gencin son bir arzusu vardı. O da karlarla kaplı İsviçre Alpler'ini doya doya izlemekti.

Hollanda'da faaliyet gösteren Wens Ambulans şirketi 19 yaşındaki gencin son isteğini yerine getirdi.

Özel ambulansla onu önce İsviçre Alpler'inin sınırına getiren şirket, daha sonra helikopterle havada tur da attırdı.

‘Ambulance Wens’ şirketi kurucusu Kees Veldboer, kanser hastası gencin İsviçre Alpler'ine seyahatine ilişkin yaptığı açıklamada "Bir gönüllümüz Groningen Üniversitesi Tıp Merkezi’nde (UMCG) çalışıyor ve haftada birkaç kez gençle ilgileniyor. Bize gencin tekrar İsviçre'ye gitmek istediğini söyledi. Oraya sık sık gittiğini ve dağlar çok sevdiğini söyledi. Kendisiyle görüşme sağlandı daha sonra, iki arkadaşıyla dağları bir kez daha ziyaret etmek üzere ambulansla İsviçre'ye götürdük. Dört gün boyunca dağlık bölgede kaldılar. Genç aynı zamanda dağların üzerinde bir helikopterle uçuşu yaptı” dedi.

Gencin karlı dağları izlerken çekilen bu fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşım rekoru kıran fotoğrafı görenler 'hüzün ve mutluluk' demekten kendilerini alamadı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.