Erbilli genç inek gübresinden doğal gaz üretiyor

27-03-2023
Diyar Abdulkerim
Diyar Abdulkerim
Etiketler Diyar Abdulkerim Erbil Doğal gaz
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbilli genç adam inek gübresinden yerli doğal gaz üretiyor. 

Erbil’e bağlı Bawkety köyünde yaşayan Diyar Abidulkerim isimli genç, inek gübresinden ürettiği gazı ocakta yemek pişirmek için kullanıyor. Bu gazın rengi mavi ve eğer önceden haberdar değilseniz bu gazın inek gübresinden üretildiğine inanmanız imkansız.

Koye Gaz Enstitüsünden 2018’de mezun olduktan sonra Diyar Abidulkerim isimli genç,  Erbil’e bağlı köyüne geri döndü. Ve bir kaç inek alarak hayvancılık ile uğraşmaya başladı. Daha sonra Diyar, ineklerin gübresinden gaz üretebileceğini fark etti.

Diyar Diyar Abidulkerim, ineklerin gübresini biraz su, biraz kimyasal maddeyle karıştırarak galonlara dolduruyor. Bir kaç hafta kapağını açmadan dinlenmeye bıraktığı karışımdan oluşan gazı ocakta yemek pişirmek için kullanıyor. Genç adamın ürettiği gazın evlerde kullanılan tüp gazından hiçbir farkı yok.

Kürt genci bu buluşunun bir projeye dönüştürülmesi için kendisine destek olunmasını istiyor. Ona göre bu proje sayesinde sanayi alanında müthiş bir çığır açacak.

 

 


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.