The Crown dizisinde kullanılan kostüm ve malzemeler çalındı

27-02-2022
Roni Alasor
Etiketler Dizi Crown Hırsızlık
A+ A-

Haber Merkezi - İngiliz Kraliyet ailesini anlatan The Crown dizisinin setinde hırsızlık meydana geldi. Dizinin beşinci sezon çekimleri esnasında değerli antikaların ve set eşyalarının içinde olduğu aracın camları kırılarak çalındığı bildirildi.

Polisin bildirdiğine göre, araçtan 200’den fazla sahne aksesuarı çalındı. Çeşitli antikalar, Faberge yumurtasının replikası, altın ve gümüş şamdanlar, William IV grandfather saatinin ön yüzü, 10 parça gümüş tuvalet masası seti, kristal cam eşyalarla sürahiler çalınan eşyalar arasında bulunuyor.

Tüm bu aksesuarların toplam değerinin 150 bin pound olduğu bildirildi.

Konu hakkında açıklama yapan dizinin set dekoratörü Alison Harvey, “Çalınan öğeler antika olduğu için çok iyi bir durumda değildi, bu nedenle yeniden satmak için çok yüksek bir değere sahip değil. Bununla birlikte Birleşik Krallık film endüstrisi için de oldukça değerli parçalardı” dedi.

Çekimler ertelenmedi

Netflix tarafından yapılan açıklamada ise, antikaların çalındığı doğrulanarak çalınan kişiler tarafından iade edilmesinin beklendiği belirtildi. Çalınan tüm aksesuarların yenilerinin tedarik edileceğini belirten şirket, bu sebepten ötürü çekimlerin ertelenmeyeceğini söyledi.

2020 sonbaharında dördüncü sezonunu tamamlayan The Crown, 2021’de 73. Emmy Ödülleri’nde en iyi drama ödülünü kazandı. Netflix, dizinin toplam altı sezon süreceğini açıklamıştı. Çekimleri devam eden beşinci sezonda Kraliçe II. Elizabeth’i Imelda Staunton canlandıracak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.