Camide imam sahada kaleci, idolü ise Casillas

26-10-2023
Hogir Şeyh Muhammed Hemed
Hogir Şeyh Muhammed Hemed
Etiketler İmam Hogir Şeyh Muhammed Hemed Süleymaniye Kaleci
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) – Süleymaniye’nin Çwarqurne ilçesinde yaşayan Hogir Şeyh Muhammed Hemed’in asıl mesleği imamlık. Aynı zamanda ilçenin takımında kaleci olan İmam Hogir’i sahada ilk kez görenler şaşırıp kalıyor.

Çwarqurneli Hogir Şeyh Muhammed Hemed (32) geçen yıl Süleymaniye İlahiyat Koleji’nden mezun olduktan sonra doğduğu kasabada imamlığa başladı.

Çocukluktan beri futbola merakı olan İmam Hogir, bu yıl kaleci olarak Çwarqurnespor ile profesyonel sözleşme imzaladı.

İmam Hogir, “İnşallah takımımla bu yıl hem iyi sonuçlar alacağız hem de ilçemizin halkını mutlu edeceğiz” diyor.

Görevi gereği camide ezan okuyor, vaaz veriyor ve namaz kıldırıyor. Ancak antrenman ve maç saatinde de takımını yalnız bırakmıyor.

İmam Hogir, dinin spora karşı olmadığını belirtiyor:

“Sporun haram olduğunu belirten herhangi bir dini belge yoktur. Hatta kimi hallerde bedeni ve sağlığı koruduğu için vacip sayılır. Elbette hepimizin spora ihtiyacı var. Hiç bir zaman dindar olmak spor yapmama engel olmadı, aynı şekilde spor yapmam dini görevlerimi yapmama engel olmadı.”

Kürt İmam, hem camide hem de sahada halkına hizmet ettiği için mutlu olduğunu söylüyor:

“Beni sahada ilk kez görenler, ‘sen camide gördüğümüz imam değil misin’ diye soruyorlar. ‘Evet benim’ diyorum ve çok şaşırıyorlar. Şaşırmamaları gerektiğini söylüyorum. Her insan spor yapar, imam olmak spor yapmaya engel değildir diyorum.”

Hiç bir takımın koyu taraftarı olmadığını ancak maçları izlediğini anlatan Hogir Şeyh Muhammed Hemed, gençliğinde eski İspanyol kaleci İker Casillas’ın hayranı olduğunu

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.