Diyarbakır'da estetik, güzellik ve kozmetik fuarı düzenlendi

Diyarbakır (Rûdaw) – Diyarbakır'da 24-26 Haziran tarihleri arasında estetik, kozmetik ve güzellik fuarı düzenlendi. Fuara 20 ilden 60 firma 200 marka ilaç, makyaj ve kozmetik ekipmanları ile katıldı.

Diyarbakır'da 24 Haziran’da başlayan estetik, kozmetik ve güzellik fuarı bugün sona erdi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ile Start Fuarcılık tarafından Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen organizasyona 209 ilden 60 firma katıldı.

Fuarda, dijital epilasyon aletlerinden zayıflama aletlerine kadar güzellik, estetik ve kozmetik ürünleri sergilendi.

Rûdaw’a konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Gülşen Duran, “Diyarbakır’dan fuara 9 firma katıldı. Diğer firmalar ise çoğunlukla İstanbul, Ankara, Konya, İzmir, Antalya ve diğer büyük şehirlerden geldi. Bunlar üretici firmalardı. Kozmetik cihazlar, estetik, ilaç ve makyaj malzemeleri sergilendi” dedi.

Güzellik ve estetik fuarları, genelde üretici firmalar ile güzellik salonlarının birbirini tanıması ve aralarında ilişki kurulması amacıyla düzenleniyor. Diyarbakır’daki fuarda hem katılımcılar hem de salon sahipleri bu organizasyondan keyif aldılar.

Kozmetik firması yöneticilerinden Mehmet Yıldız, “Ürünlerimizi tanıtmak istiyoruz. İnsanlar markamızı, kalitesini bilsinler. Hem markamızı tanıtmak hem de satış yapmak için buradayız Çünkü salgın da çok zor geçti” dedi.

Parfüm Firması Sahibi Abdullah Kızılay da salgının atlatılmasını ve işlerin eskisi gibi yoluna girmesini ümit ettiklerini söyledi.

Sergiyi gezmeye gelen Ayşe Çimen, “Ürünleri hem güzel hem de ucuz. Güzellik için gelsinler” diye konuştu.

Kozmetik ürünleri ürünleri Üreticisi Azad Okucu da, “Fuar güzel geçti. Ülkemiz de olduğu için katıldık. Şirketler geliyor, arkadaşlar ve tanıdıklar geliyor. Bu yüzden burada olmak istedik” dedi.

Sergide saç şekillendirme konusunda uzman kişiler sahneye çıkarak hünerlerini sergiledi. Modeller hem kadın hem de erkekti.

Estetik eğitmeni Nora Murad, “Kaşları az veya kısa olan kadınların kaşlarını güzelleştiriyoruz. Makyaj yapacak vakti olmayanlar için 6-D tekniği ile kaşlarını yapıyoruz” dedi.

Sergiyi en çok kadınlar ziyaret etti. Çoğu da boş zamanlarını müzik eşliğinde halay tutarak geçirdi. Halay sahneleri fuara ayrı bir güzellik kattı.