Sur Belediyesi ile Fındıklı Belediyesi ‘kardeş belediye’ oldu

Dün 03:19
Etiketler Sur Belediyesi Fındıklı Belediyesi Kardeş belediye Rize
A+ A-

Haber Merkezi – Diyarbakır’ın Sur Belediyesi ile Rize’nin Fındıklı Belediyesi arasında “kardeş belediyecilik” protokolü imzalandı.

DEM Parti yönetimindeki Sur Belediyesi ile CHP yönetimindeki Fındıklı Belediyesi arasında “kardeş belediyecilik” protokolü imzalandı.

Sûr Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Sur Belediyesi Eşbaşkanları Fatma Gulan Önkol ile Adnan Örhan, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu’nun yanı sıra her iki partiden vekil ve yöneticiler katıldı.

Törende konuşan Sur Belediyesi Eşbaşkan Fatma Gulan Önkol, protokolün kardeşliğe, birlikteliğe ve beraberliğine yol açmasını diledi.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu da “Bizim orada ürettiğimiz çay burada sabah kahvaltımızda sizin kahvaltınıza eşlik eder, öğle sohbetinizde dost sohbetlerinizde size yoldaşlık yapar. Bunun için ötekileştirilen değil farklılıklarımıza rağmen ortak kültürü ortak bir geleceği inşa edebilmek için buradayız. Horonun ve halayın kardeşliği için buradayız” diye konuştu.

İmza töreninden sonra Sur Belediye Eşbaşkanları, Fındıklı Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya ve CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu vatandaşların da katıldığı bir etkinlikle Ulu Cami önünde halay çekip horon teperek Sur ve Fındıklı belediyelerinin kardeş ilan edilmelerini kutladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli