HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ- Yüksekovalı Ronahi, ilçede ‘Futbol Akademisi’ açtı

2 saat önce
Rûdaw
Etiketler Ronahi Perihan Akgöl Futbol Akademisi Yüksekova Futbol okulu
A+ A-

Hakkari (Rûdaw) – Memleketi Hakkari'nin Yüksekova ilçesine dönen antrenör Ronahi Perihan Akgöl, kendisi gibi futbolcular yetiştiriyor ve ilçede açtığı Futbol Akademisi’nde 22 öğrenciye eğitim veriyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde doğan Ronahi Perihan Akgöl, ilkokulu bitirdikten sonra devam ettiği Sabancı Ortaokulu'nda Yüksekova Belediyesi Kadın Futbol Takımı Antrenörü Metin Kandan'ın yönlendirmesi ile futbol oynamaya başladı.

Siirt Üniversitesi’ne girip Beden ve Spor Eğitimi Bölümü’nü bitiren 23 yaşındaki Ronahi, eğitimini tamamladıktan sonra memleketine dönerek genç futbolcular yetiştiriyor.

Çocukluktan beri “ilçede futbol okulu” açma hayali olan Ronahi, büyük zorluklara rağmen hayalini gerçekleştirdi.

Ronahi 22 öğrenciye futbol eğitimi veriyor ve öğrencilerle haftada 3 gün antrenman yapıyor.

“Çocukluktan beri futbolu çok seviyorum”

Rûdaw’a konuşan Ronahi, şunları söyledi:

“Yüksekovalıyım, 23 yaşındayım. Üniversiteyi Siirt’te okudum. 10 yıldır futbol oynadım ve şu an antrenörlük yapıyorum.

Çocukluktan beri futbolu çok seviyorum. Top oynadım. Futbol oynarken çok zorluk çektim.”

Üniversite eğitimi sonrası Galatasaray ve Şırnak takımlarında oynayan Ronahi, ilçenin de ilk futbol okulunu açmış oldu.

İlçe halkının kendisine destek sunmadığını belirten Ronahi, “Amaçlarımdan biri Yüksekova’da bir futbol okulu açmaktı. Amacıma ulaştım, okulu açtım ancak Yüksekova halkı bana destek vermiyor. Aynı zamanda kızlara özel bir futbol okulu açmak istiyorum ki aileler kızlarını yollasın” dedi.

“Amedspor’da oynamak istiyorum”

2’si kız 20 çocuğa eğitim verilen okulda haftada 3 gün antrenman oluyor ve çocukların büyük çoğunluğu Amedspor’da oynamak istiyor.

Adem Dere, “Antrenman için buraya geliyoruz. Futbolcu olmak istiyorum. İlk hedefim Amedspor’a gitmek. Büyük bir oyuncu olarak büyük takımlarda oynamak istiyorum” dedi.

Yusuf Akgöl de Amedspor’da oynamak istediğini söyledi ve “Futbolcu olmak istiyorum. Öncesinde gençlik takımındaydım şimdi ise buradayım. Burada başarılı olup Amedspor’a gitmek istiyorum. Amedspor’u çok seviyorum” dedi.

Ömer Faruk Aslan ise destek çağrısında bulunarak “8 yaşımdan beri Yüksekova Belediyesi’nde oynuyorum, buraya bir ay önce geldim. Futbolcu olmak istiyorum. Büyük takımlar bize destek versin. Ben kendim de Amedspor’u seviyorum ve orada oynamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Antrenör Ronahi de Yüksekova halkından, belediyeden ve ilgili kurum ve kuruluşlardan destek çağrısında bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli