HAKKARİ- Geline 5 kilo altın, damada 5 milyon TL takıldı!

25-07-2022
Etiketler Düğün Hakkari Pinyanişi Aşiret
A+ A-

Haber Merkezi – Hakkâri'de, Büşra ile Melih Çallı çiftinin düğününde geline 5 kilo altın, damada da 5 milyon lira takıldı.

Pinyanişi aşiretinin ileri gelenlerinden her ikisi de Ankara'da yaşayan iş insanı Bülent Çallı'nın oğlu avukat 26 yaşındaki Melih Çallı ile Naif Çallı'nın kızı inşaat mühendisi 26 yaşındaki Büşra Çallı, 16 Temmuz'da Ankara'da yapılan düğünle evlendi.

Çallı çifti için Hakkari'nin Berçelan Mahallesi'nde de 2 gün 2 gece süren düğün yapıldı.

Düğüne, Hakkari, İstanbul, Antalya, Van ile Rojhılat ve Kürdistan Bölgesi'nden gelen, aralarında siyasetçi, kurum amirleri ve aşiretlerin ileri gelenlerinin de olduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

DHA’nın aktardığı habere göre yeni evlilere takı takmak için sıraya girenler, geline onlarca bilezik, cumhuriyet altını, altın kemer, gerdanlık olmak üzere yaklaşık 5 kilo altın, damada ise 5 milyon lira taktı. Gelin, üzerindeki takılarla halay çekmekte güçlük çekti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.