Beş yıl önce kaybolan eşek Diesel'in yaban geyiklerine katıldığı ortaya çıktı

25-06-2024
Etiketler Yaban geyikleri Eşek ABD Foto: Bilind T. Abdullah
A+ A-

Haber Merkezi - ABD’nin California eyaletinde 5 yıl önce kaçan evcil eşek Diesel, bir Amerikan geyiği sürüsüyle yaşarken bulundu. Terrie ve Dave Drewry, yürüyüş yapan bir kişi tarafından çekilen ve viral olan videodaki eşeğin kendi evcil hayvanları Diesel olduğundan emin olduklarını belirtti.

Diesel, 2019’da Clear Gölü yakınlarında Dave ile yürüyüş yaparken bir şeyden korkmuş ve kaçmıştı. Gönüllüler haftalarca Diesel’i arasa da çalışmalar sonuçsuz kaldı. CBS’e konuşan Terrie Drewry, “Sonunda pes ettik. Ondan bir iz bulunamıyordu” dedi.

Viral Video ile Diesel’in buldu

Bu ay doğa yürüyüşü yapan Max Fennell, geyik sürüsüne karışmış bir eşeğin videosunu sosyal medyada paylaştı. Fennell, eşeğin “mutlu ve sağlıklı göründüğünü” ifade etti. Terrie Drewry, “Müthişti. Sonunda onu gördük dedim. Sonunda iyi olduğunu biliyoruz. En iyi hayatını yaşıyor. Mutlu ve sağlıklı. İçimiz rahatladı” dedi.

Geyik sürüsü, Diesel’in ilk kaybolduğu noktanın birkaç kilometre uzağında, vahşi eşeklerin bulunmadığı bir bölgede görüldü. Drewry çifti, Diesel kaybolduktan sonra yeni bir eşek sahiplendiklerini ve hayvanı yakalamaya çalışmayacaklarını söyledi. Terrie Drewry, “Onu yakalamak imkansıza yakın olur. O artık gerçek bir vahşi eşek” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli