İSTANBUL - Rojhılatlı Fatima 28 yıldır yürüme hayali kuruyor

24-12-2023
Rawin Sterk
Rojhılatlı Fatima
Rojhılatlı Fatima
Etiketler Fatima Rojhılat Protez bacak
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) – 28 yaşındaki Fatima isimli kız protez el ve bacaklara kavuşmak umuduyla geldiği İstanbul’da hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Rojhılat’ın (Doğu Kürdistan) Maku kentinde el ve bacaklarının büyük kısmı olmaksızın dünyaya gelen Fatima, İstanbul’a tüm insanlar gibi yürüme umuduyla geldi.

8 kız kardeşi bulunan Fatima’nın erkek kardeşi olmadığı için ailesini geçindirme sorumluluğu babasına yüklenmiş durumda. Maddi sıkıntı yaşayan Fatima Rojhılat’taki hayırseverlerin yardımıyla Türkiye’ye tedavi amaçlı geldiğini söylüyor.

Rûdaw’a konuşan Fatima, engelli olmasından kaynaklı okula gidemediğini evde kendi çabalarıyla okuma-yazma öğrendiğini belirterek, daha sonra eğitimini tamamlayarak muhasebeci olduğunu belirtiyor. 

Maddi sıkıntılardan dolayı tekerlekli arabası olmadığı dönemlerde sadece 2 parmaktan ibaret ellerine geçirdiği ayakkabılar ile emeklemek suretiyle dışarda gezebildiğini söyleyen  Fatima, en büyük hayalinin iki ayağı üzerine yürümek olduğunu dile getiriyor.

İran’da protez bacak ve biyonik el protezi için birçok hastaneye giden Fatima bir sonuç elde edememiş.

Rojhılat’taki yardımseverlerin desteği ile İstanbul’a gelen Fatima'ya Vanlı bir aile evini açtı. 2 ay sürecek olan tedavi sürecinde Fatima'ya yapılacak her yardım onu hayaline bir adım daha yakınlaştıracak.

28 yaşındaki Makulu Fatima  Türkiye ve Kürt illerindeki hayırseverlerin tedavi sürecinde kendisine destek olmalarını bekliyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.