Başarılı Kürt kadın aktivist Yeşiller Partisi’nden aday oldu

Münih (Rûdaw) – Annesi ile Münih’te “Nergiz” adlı kadın haklarını koruma derneğini kuran Vaniessa Rashid, 26 Eylül'de gerçekleştirilecek olan Federal Meclis seçimlerinde Yeşiller Partisi adayı olarak seçimlere katılacak. Rashind’in toplumsal çalışmalarıdaki başarısı çevresi tarafından da övülüyor.

Almanya’nın Münih kentinde yaşayan Vaniessa Rashid, kadın ve mülteci hakları ile ilgili çalışmaları nedeniyle kamuoyu tarafından tanınıyor.

Aslen Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinden olan Rashind, ailesi ile birlikte bu ülkede yaşıyor.

Annesi ile daha önce kadın hakları alanında faaliyet yürüten Nergiz derneğini açan ve mülteci haklarına da eğilen Rashid, ülkede her alanda mültecilerin önünün açılması için çabalıyor.

Federal Meclis seçimlerinde Bayern eyaletinin en büyük seçim bölgesi olan doğu Münih’te Yeşiller Partisi adayı olan Rashid, “Burada çok büyük bir mülteci topluluğu yağıyor. Ruslar, Türkler, Hintliler, Kürt, arap ve diğer uluslardan insanlar var” dedi.

Rûdaw’a konuşan Bayern Eyalet Meclisi Yeşiller Partisi üyesi Zane Kurtis, Vaniessa Rashid’in sorunları çok iyi tahlil ettiğini, bu nedenle çözüm üretmekte başarılı olduğunu söyledi.

Zane Kurtis, “Vaniessa Rashid gerçekten çözümü bulabilen biri. Onunla ilk görüşmemizde, Yeşiller Partisi’nin bir toplantısında, yerinden kalktı, sandalyeyi çekti ve sorun şu, çözümü de böyle olur dedi. Sanırım o yabancılar konusu dışında diğer birçok konuda çözüm üretebilecek bir kadın” diye konuştu.

Mülteciler konusunda iktidarı eleştiren Vaniessa Rashid, hükumetin “mültecileri sadece resmi güzelleştirmek için kullandıklarını” savundu.

Rashid, “Ben sandalya kapmak için siyasete girmiyorum. Bir iş yapacaksam gönülden yapmalıyım, koltuk için değil. Bu nedenle benim diğer partilerle de ilişkim çok iyi” dedi.

Burada olduğu halde ülkesine olan sevgisini hiç yitirmediğini vurgulayan Vaniessa Rashid, “Umarım birgün ben de çocuklarım da Kürdistan’ın özgür bir ülke olduğunu görürüz. İki yüreğim var, biri Kürdistan diğeri Almanya için çarpıyor” şeklinde konuştu.