Kürt kebabı marka oluyor

22-04-2017
Rûdaw
Etiketler Selman Usta İsveç Kürt kebabı
A+ A-

Stockholm (Rûdaw) - İsveç’in başkenti Stockholm’de bir Kürt, yaptığı kebabı uluslararası bir marka haline dönüştürerek Kürt lezzetini dünyaya duyurmayı hedefliyor.

 

Stockholm’e 4 saat uzakta yaşayan Susan, "İsveç'teki hemen her Kürt, Stockholm'ü ziyaret ettiğinde, kebap Laveen'e uğramadıklarında, Stockholm'e gitmemiş gibi hissediyor" dedi.

 

Başkent Stockholm'de 20’den fazla restorant Kürtler tarafından işletiliyor. Söz konusu lokantaların çoğu 3 yıl sonra kapısına kilit vururken, Laveen Kebab Restoranı 5 yıldır lezzetinden farklılık olmaksızın işletiyor.

 

Erbilli Selman olarak tanınan Selman Usta, İsveç’te Lawin Kebab Lokantası’nın sahibi olarak Rûdaw’a yaptığı konuşmasında, “Bu kentte 600 yıllık restorantlar var. Peki neden bizde onlar gibi olmuyoruz” diye sordu.

 

Bu lezzeti dünyaya tanıtmak istediklerini söyleyen Selman Usta başarısına ilişkin ise, “Kürt lezzetinde Kürt ve İsveç damak tadına yönelik bir dengeyi oluşturarak, başarının sürekliliğini sağlamış olduk. Ortağım Aso ile oturup iyi bir program yaptık” ifadesinde bulundu.

 

Stockholm'de 6 restorant açmayı planlayan Selam Usta ve ortağı, aynı zamanda İsveç’in diğer şehirleri ve başka ülkelere restoran ağı kurmak istediklerini belirtiyorlar.

 

Rûdaw’a konuşan İsveçli ekonomi uzmanı Stephan Johannsen, İsveç'in rekabet piyasasında restorant işletmeciliğinin kolay olmadığını vurguladı.

 

Stephan Johannsen, "Laveen Kebabı, Burger King gibi ünlü bir marka haline gelmesi halinde, sadece Kürtler ve yabancılar için değil, İsveçliler içinde gurur kaynağı olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Johannsen, “İsveç'teki yabancılar arasında Tayland ve Hint restorantları başarılı. İsveç’te Laveen Kebabı’nın da bir marka olacağını üşünüyorum” dedi.

 

 

 

"Başarının nedenlerinden biri tutarlılıktır" diyen Selman, “Burada her gün 10 saatten fazla çalışıyorum. Sabah 8.00’dan akşam 18.00’a kadar çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

 

28 yıldır İsveç'te yaşayan Selman Usta, başarısında arkadaşlarının katkısı olduğunu belirterek, “Başarımda Keywan, Aso ve Azad’ın emeklerini asla unutamam. Onların sayesinde başarılı işler yaptık” dedi.

 

Selman Usta, günlük 4 bin dolar kâr ettiklerini söyledi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli