Arama kurtarma köpeği Proteo’nun heykeli dikilecek

Haber Merkezi - Maraş merkezli depremlerde kurtarma çalışmalarına katıldığı Adıyaman’da hayatını kaybeden Meksika ekibinin köpeği Proteo’nun heykeli dikilecek.

İstanbul Sarıyer'deki “Atsushi Miyazaki” parkında depremde yaşamını yitirenler anılırken Proteo'nun da heykelinin parka dikileceği açıklandı.

DHA’nın haberine göre Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "O bir asker olduğu için Meksika Ordusu'nun izniyle, parkımızda onun da heykeline yer vermek istiyoruz" dedi.

Sarıyer'de büyük depremlerde yaşamını yitirenler ve 2011 yılında meydana gelen Van depreminde yardım gönüllüsü olarak gelen ve kurtarma çalışmaları sırasında yaşamını yitiren Atsushi Miyazaki anıldı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç törende yaptığı konuşmada, "Dayanışma 2011 yılındaki gibi uluslararası bir boyuta taşındı. Van depremi sonrasında, Miyazaki'nin adını bu parka verirken ailesinden ve Japon devletinden izin aldık. Vatandaşlarımızı enkaz altından kurtarmak için binlerce kilometre uzaktan gelen, vefa borcumuz olan isimlerden biri de arama-kurtarma köpeği Proteo. O bir asker olduğu için Meksika Ordusu'nun izniyle, parkımızda onun da heykeline yer vermek istiyoruz" dedi.

“Proteo yalnızca bir köpek değil, bir askerdi”

Depremde hayatını kaybedenler için taziye dilekleri ifade eden Meksika İstanbul Başkonsolosu Maria İsabel Armida Limon ise, "Proteo yalnızca bir köpek değil, bir askerdi. Hayatı boyunca kışlada yaşadı, emirlere itaat etti. Aldığı son emir, Türkiye'ye yardım için 20 saatlik bir uçak yolculuğu yapmaktı. İyi bir asker olarak görevini yerine getirdi, korkunç depremde askeri timi ve diğer kurtarıcılarıyla beraber insanların enkaz altından çıkarılmasına yardım etti. Bugün tüm kurtarma ekibine ve hepsinin başarılarına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.