Nadia Murad’ın ünlü avukatı Clooney’e uluslararası ödül

Haber Merkezi – Nadia Murad’ın da avukatlığını yapan Hollywood yıldızı George Clooney’ın eşi Amal Clooney CPJ Uluslararası Basın Özgürlüğü Ödülü’ne layık görüldü.

Uluslararası insan hakları savunucusu Lübnan asıllı İngiliz avukat Amal Clooney, 2020 Gwen Ifill Basın Özgürlüğü Ödülü'nü kazandı.

New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi'nden (CPJ) tarafından organize edilen Koronavirüs salgını nedeniyle online olarak düzenlenen törende konuşan Clooney, “Sanırım bugün bu çalışmalara imza atmamı sağlayan şey, Lübnan’daki iç savaştan kaçarak İngiltere’ye yerleşebilme şansım oldu. Bu bana büyük bir imkan sundu” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçisi Nadia Murad’ın da avukatlığını yapan 42 yaşındaki Amal Clooney, 2018’de Murad’a Nobel Barış Ödülü verildiğinde Oslo’da ona danışmanlık yaptı.

Clooney, burada yaptığı konuşmada bundan sonra daha fazla basın özgürlüğü konusunda çalışacağını vurguladı.

Uluslararası Gwen Ifill Basın Özgürlüğü Ödülü 2017’den beri basın özgürlüğü alanında çalışma yürütenlere veriliyor.

2016’de kanser nedeniyle yahatını kaybeden ABD'li gazeteci, yazar ve televizyon sunucusu Gwen Ifill adına dağıtılan ödülü il defa Kamerun’dan Ahmed Abba, Meksika’dan Patricia Mayorga, Tayland’dan Pravit Rojanaphruk ve Yemen’den Afrah Nasser almıştı.