İKTİDAR ŞAŞKIN - Hindistan'da 'tuvalet' tehdidi!

20-11-2015
Rûdaw
Etiketler Hindistin Tuvalet Kadın
A+ A-

Haber Merkezi – Hindistan’da umumi tuvaletlere erkeklerden fazla ücret ödeyen Hintli kadınlar, durumun düzelmesi için yetkililere seslenerek, “Kapılarınızın önünde tuvaletimizi yaparız” tehdidinde bulundu.

 

Hindistan'da güvenli ve ücretsiz tuvalet hizmeti büyük bir sorun; özellikle de kadınlar için. Ülkede evlerin neredeyse yarısında tuvalet yok. Ayrıca uzun saatler sokakta çalışan çok sayıda kadın var.

 

Erkekler umumi tuvaletlerdeki pisuarları kullanmak için para ödemiyor. Kadınlar ise pisuar kullanmadıklarından, zaten sınırlı sayıda olan umumi tuvaletlerde ücret ödemek zorunda.

 

Bu durumun düzeltilmesini isteyen Hintli kadınlar, yetkililerin duruma çözüm bulmaması halinde kapılarının önlerinde toplu olarak tuvalet ihtiyaçlarını gidereceklerini duyurdu.

 

2012'de başlayan "çiş yapma hakkı" isimli kampanyanın Mumbai'deki lideri Mümtaz Shaikh, tuvalet ihtiyacı nedeniyle kadınların güvenliğinin tehlikeye girdiğini söyledi.

 

Shaikh "Kadınlar tuvalet yapmak için tren raylarına ya da tarlalara gidiyor. Ancak bu güvenli değil çünkü, bu kadınlar tecavüze uğruyor" dedi. (Ajanslar) 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli