Toyota, 1 milyon kilometre yol kat eden Kürt taksiciyi ödüllendirdi

14 saat önce
Toyota 1 milyon kilometre yol kat eden Kürt taksiciyi ödüllendirdi
Toyota 1 milyon kilometre yol kat eden Kürt taksiciyi ödüllendirdi
Etiketler Toyota Taksi şoförü Duhok
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Japon otomotiv devi Toyota, Duhok'ta bir taksi şoförüne, on yıldan fazla bir süre boyunca bir milyon kilometre kullandığı ve hiç servise gitmediği Corolla model otomobilin yerine son model bir hibrit araç hediye etti.

Kerem Gelnaski, ailesini geçindirebilmek için on yıl önce bir Toyota'nin Corolla modelini satın aldı ve bu araçla taksicilik yapmaya başladı. Pazartesi günü, Duhok sokaklarında bu aracı son kez sürdü.

Gelnaski, 2014 yılında bu aracı alırken lüks ve konforu nedeniyle Corolla'yı tercih ettiğini belirterek "Bu taksiyi yaklaşık 10 yıldır kullanıyorum ve beni bir an bile yarı yolda bırakmadı," diye konuştu.

Kilometre sayacı bir milyon kilometreye ulaştığında, Toyota'nın Irak şubesi, Gelnaski'yi marka sadakati ve aracı hiç arızalanmadan kullanması nedeniyle ödüllendirme kararı aldı.

Toyota, bu başarının bir pazarlama hikayesi için fırsat sunduğunu kabul etti.

Toyota'nın Irak'taki temsilcisi Tadashi Tanimoto Rudaw'a verdiği demeçte "Gerçekten, Bay Kerem'in çalışmalarını takdir ediyoruz. Bir milyon kilometreye ulaştı, ancak hala iyi durumda. Bu yüzden yeni Corolla Hibrit'i hediye etmeye karar verdik" dedi

Toyota, yeni Corolla Hibrit'in "her türlü hava koşuluna uygunluk ve güven veren yol dinamiklerine" sahip olduğunu, ayrıca çevre dostu olduğunu belirtiyor.

Gelnaski, Toyota'ya teşekkür etti, yeni aracını evine götürdü ve bir milyon kilometre daha yol kat etmeye kararlı olduğunu söyledi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli