Erbil’de diplomatlar için futbol turnuvası düzenleniyor

20-05-2024
Foto: Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi
Foto: Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi
Etiketler Kürdistan Bölgesi Diplomatik Turnuva Futbol Sefin Dizayi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi’nin girişimleri ile başkent Erbil’de diplomatik temsilcilerin oluşturduğu futbol takımları ile başkent Erbil'de turnuva düzenleniyor. Her gün iki maçın oynandığı turnuva diplomatları siyaset ve bürokratik atmosferden uzak spor ile bir araya getiriyor. 

Başkent Erbil’de ilk kez 26 ülkenin ülkelerin konsolosları ve temsilcilikleri için bir spor turnuvası organize edildi.

Organizasyon kapsamında diplomatik temsilciliklerin kurdukları futbol takımları karşı karşıya geliyor. Selahaddin Üniversitesi Spor Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen turnuvada her gün iki maç oynanıyor.

Birbirinden çekişmeli geçen karşılaşmalar sırasında diplomatlar siyasi havadan uzan sportif bir ruhla sahaya çıkarıyor ve kaybeden takım da aynı ruhla tebrik ediliyor.

Rûdaw’a konuşan ABD'nin Erbil Başkonsolosu Mark Straw, “ABD Konsolosluğu adına bu turnuvada yer aldığımız için çok mutluyuz. Farklı konsolosluklar arasında çok eğlenceli karşılaşmalar izledik. Ekibimiz çok iyi hazırlanmış” dedi.

Turnuvanın açılışında ev sahibi Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Temsilciliği takımı Ermenistan’a 5-2 yenilerek elendi. Ancak ev sahibi takım diplomatları resmi ve siyasi işlerden uzakta bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, “Turnuvanın açılışında bir noktaya değinmiştim. Kimin kazanacağım, kimin kaybedeceği önemli değil. Bura önemli olan diplomatik temsilcilerin günlük koşuşturmadan uzak Kürdistan Bölgesi'nin güzel havasına tanık olmaları ve birlikte spor yapmalarıdır. Kazanan herkestir” dedi.

Dizayi, organizasyonda emeği geçen Selahaddin Üniversitesi’ne ve güvenlik birimlerine de teşekkür etti.

Turnuvada takımlar iki grup şeklinde belirlendi. Birinci grupta Birleşmiş Milletler, Ermenistan, Japonya, Yunanistan ve Çin konsoloslukları ilk maçlarında galibiyet alarak üst tura çıktı. İkinci grupta ise ABD, İngiltere, Güney Kore ve İtalya takımları üst tura yükseldi.

İtalya'nın Erbil Başkonsolos Yardımcısı Franco Capoccia da, "Öncelikle teşekkür ederim. Bu turnuva bizim için sürpriz oldu. Erbil'e geldiğimden beri ilk kez diplomatlara yönelik bir spor müsabakası görüyorum. Bütün konsoloslukların buluşmasından dolayı ayrıca çok mutluyum. Hep resmi toplantılarda buluşuyoruz ama burada spor nedeniyle birlikteyiz. İlk başta kazanamayız diye biraz endişelendim ama sonra kazandık ve hepimiz kazandığımız için mutluyuz” dedi.

ABD takımının kalecisi Valerie Alrich ise hem turnuvanın tek kadın oyuncusu organizasyona ayrı bir renk katmış.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.