Dünyaca ünlü oyuncu Alain Delon vasiyetinde ne demişti?

Dün 05:01
Etiketler Alain Delon Vasiyet Oyuncu Sinema
A+ A-

Haber Merkezi - Yaşamını yitiren dünyaca ünlü Fransız oyuncu Alain Delon’un vasiyeti ortaya çıktı.

Yakışıklılığıyla döneme damgasını vuran ve Fransa'nın unutulmaz başrol oyuncularından biri haline gelen aktör, 88 yaşındaydı.

Alain Delon ölümden sonra köpekleriyle birlikte gömülmek istediğini söylemişti. Delon, bir röportajında, “Köpeklerimle birlikte gömülmek istiyorum. Başka hiçbir şey umurumda değil, sadece onlarla birlikte olmak istiyorum. Beni koşulsuz seven, her zaman yanımda olan ve karşılığında hiçbir şey istemeyen tek varlıklar onlardı" demişti.

İsviçre'deki mülkünde köpekleri için özel bir mezarlık yaptıran Delon, "Bir köpeğinkinden daha saf bir sevgi yoktur. Onlarla gerçek aşkı tanıdım" ifadelerini kullanmıştı.

Tam adıyla Alain Fabien Maurice Marcel Delon, 8 Kasım 1935'te doğdu. Delon, 1960'lardan 1980'lere kadar Avrupa'nın önde gelen aktörlerinden biri olarak biliniyordu.

"Plein Soleil" (Kızgın Güneş), "Notre histoire" (Ayrı Odalar) ve "L'Eclisse" (Batan Güneş) gibi ünlü filmlerde rol alan Delon, "Notre histoire" filmindeki performansıyla Fransa'nın Oscar'ı olarak bilinen Cesar Sinema Ödülleri'nde Erkek Oyuncu Cesar Ödülü'nü kazanmıştı.

Ailesi, Delon'un Fransa’nın Aisne kentinde bulunan Douchy'deki evinde hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli