Doğal gaz açarak intihar edecekti: Vazgeçip sigara yakınca evi havaya uçtu

19-07-2024
Etiketler Amin Al Hak Pakistan Usame Bin ladin İntihar girişimi Japonya Doğal gaz Patlama
A+ A-

Haber Merkezi - Japonya'da Gaz vanasını açarak intihara teşebbüs eden Çin uyruklu bir kişi intihardan vazgeçip odasında sigara yakınca evde patlamaya neden oldu.

Olay Japonya'nın Saitama vilayetindeki bir apartman binasında meydana geldi.

Polis, patlamanın 15 katlı binanın üçüncü katında yaşayan 40'lı yaşlardaki bir Çinli adamın dairesinde gerçekleştiğini belirtti.

Şüpheli, önce gaz vanasını açarak intihar girişiminde bulundu, daha sonra vaz geçerek gaz dolu odada sigara yaktığı ve patlamanın meydana geldiği iddia edildi.

Patlamanın ardından, apartmanda bulunan 75 evin tamamı tahliye edilerek burada yaşayanlar bir liseye yerleştirildi. Patlamanın olduğu apartmanın JR Nishi-Kawaguchi istasyonuna yaklaşık 150 metre mesafede olduğu bilgisi de paylaşıldı.

Olay yerinde yapılan ilk incelemede şüpheli şu ifadeyi verdi:

"Odamı intihar niyetiyle gazla doldurdum. Ancak son anda fikrimi değiştirip pencereyi açtım. Sonra bir sigara yaktım ve bu sigara patlamaya neden oldu. "

 Polis ekipleri Cuma sabahı olay yerinde detaylı bir inceleme başlattı.

Yetkililer, patlamanın kesin nedenini belirlemek ve olayın tüm yönlerini aydınlatmak için şüpheliyle görüşmeye devam ediyor.

Bu olay, Japonya'da ruh sağlığı ve intiharı önleme çabalarının önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Yetkililer, benzer olayların yaşanmasını önlemek için kamuoyunun farkındalığının artırılması ve destek hizmetlerinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli